Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες για άνοιγμα εστίασης - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Κρήτη
Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες για άνοιγμα εστίασης - Τι θα γίνει με τα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρουν ειδικοί που ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» της ΚΡΗΤΗ TV

Για πιθανό  άνοιγμα της εστίασης στις αρχές Απριλίου και άρση των μετακινήσεων από νομό σε νομό μέσα στον ίδιο μήνα έκανε λόγο η λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» της ΚΡΗΤΗ TV.

Σχολεία – λιανεμπόριο

Η  πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, τόνισε ότι τέλη Μαρτίου πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί για μερικές μέρες ακόμη  και προς το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά από τα τέλη της εβδομάδας.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι μετά τις 17 του μήνα θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σχολεία και τα καταστήματα και αμέσως μετά η εστίαση. Τώρα αν θα είναι μέσα  Απρίλιου, όπως σχεδιάζεται εδώ πιστεύω ότι  θα μπορούσαν και πολύ νωρίτερα, πάντα με προσωπική ευθύνη του καθενός».

 «Άνοιγμα των δραστηριότητων»

Η ίδια εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξουν οι δραστηριότητες μόλις ελεγχθεί η πανδημία επισημαίνοντας ότι η ψυχολογική πίεση του πληθυσμού είναι σε οριακό σημείο, υποστηρίζοντας ότι οι αντοχές του ΕΣΥ σε πολλές περιοχές της χώρας είναι οριακές ενώ θεωρεί αναγκαίο το σταμάτημα των προγραμματισμένων χειρουργείων για να μειωθεί η διασπορά μέσα στα νοσοκομεία.

Μάλιστα στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» τόνισε ότι οι συνθήκες μέσα από τους εμβολιασμούς ίσως επιστρέψουν καλύτερες συνθήκες το Πάσχα, εφόσον έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό των άνω των 60.

«Θα είναι ένα Πάσχα με μάσκες, με αποστάσεις και αποφυγή του συνωστισμού δεν θα είναι 15- 20 άτομα αλλά δεν θα είναι ένα Πάσχα όπως το περυσινό, κλεισμένοι όλοι μέσα στα σπίτια τους ».

Τα συνεχιζόμενα lockdown δεν ευνοούν την ψυχολογική κατάσταση των πολιτών

Παράλληλα υποστήριξε ότι σίγουρα τα συνεχιζόμενα lockdown δεν ευνοούν την ψυχολογική κατάσταση των πολιτών που διαρκώς επιβαρύνεται με το σχεδιασμό για άνοιγμα της οικονομίας να θεωρείται επιβεβλημένος για να βοηθήσει η εξωστρέφεια στην ψυχολογία των πολιτών.

Τον Ιούνιο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα

Μάλιστα εκτίμησε ότι τον Ιούνιο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα μιας και οι εμβολιασμοί θα έχουν ''τρέξει'' περισσότερο σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Φαρσαλινός: «Το Lockdown  μόνο καταστροφή στην κοινωνία επιφέρει και δεν ανακόπτει την διασπορά την νόσου»

 Ο ερευνητής Δημόσιας Υγείας στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής , Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV , υποστήριξε ότι ένα χρόνο μετά και οι νέες ανακοινώσεις για την πορεία της πανδημίας, αποδεικνύουν ότι το μόνο μέτρο που υπάρχει είναι τα Lockdown που μόνο καταστροφή στην κοινωνία επιφέρει και δεν ανακόπτει την διασπορά την νόσου.

Αντί για ουσιαστικά μέτρα δημόσιας υγείας στη κοινότητα είπε, φτάνουμε πάλι σε τεχνητή οξύτατη πίεση στα νοσοκομεία που δημιουργείται από την έλλειψη στρατηγικής με αποτέλεσμα και πάλι το lockdown να αποτελεί το μόνο μέτρο μονόδρομος. 

Μάλιστα όπως πρόσθεσε τα lockdown ουσιαστικά καταστρέφουν την δημόσια υγεία θεωρώντας ότι με ένα έξυπνο σχεδιασμό στους τομείς της οικονομίας όπως είναι η εστίαση θα μπορούσαν να ανοίξουν, βοηθώντας ουσιαστικά και τις αντοχές της ίδιας της κοινωνίας.

Φωτογραφία: unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News