Καιρός: «Σαρώνουν» την Κρήτη παγωμένοι βοριάδες με ριπές 79 χιλιομέτρων την ώρα

Κρήτη
Καιρός: «Σαρώνουν» την Κρήτη παγωμένοι βοριάδες με ριπές 79 χιλιομέτρων την ώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε προβλέπεται εξασθένηση των ανέμων

Οι παγωμένοι βοριάδες παραμένουν κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και την Τετάρτη.  Οι άνεμοι στο Κεντρικό και νότιο Αιγαίο πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στην Κρήτη κυμαίνεται από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ από το βράδυ.

Ασθενείς σποραδικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Στον Πλακιά Ρεθύμνου ριπές ανέμων 79 χιλιομέτρων την ώρα

Ενισχυμένοι είναι οι βόρειοι άνεμοι που επικρατούν από την Τρίτη στο Αιγαίο. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές. Όπως φαίνεται , η ισχυρότερη ριπή καταγράφηκε την Τρίτη στο Πόρτο Τήνου και ήταν ίση με 100 χλμ/ώρα. Στον Πλακιά Ρεθύμνου οι άνεμοι έφτασαν σε ριπές τα 79 χιλιόμετρα την ώρα.

Στην υπόλοιπη χώρα την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5, στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Για αναλυτική πρόβελψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News