Κρήτη

«Πλούσια» δραστηριότητα για την ΕΛΑΣ – Σε πόσες συλλήψεις προχώρησε το Δεκέμβριο;

Ληστείες, απάτες, ναρκωτικά και έλεγχοι

"Πλούσια" ήταν η δραστηριότητα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τη σχετική μηνιαία ενημέρωση της Αστυνομίας, σε όλη την Κρήτη συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα συνολικά 422 άτομα. Ειδικότερα, φόρεσαν χειροπέδες 3 άτομα για ληστεία, δύο άτομα για «απάτες-πλαστογραφίες», δύο άτομα για βιασμό, καθώς και συνολικά 52 άτομα για παραβάσεις «μέτρων πρόληψης ασθενειών».
Επίσης, συνελήφθησαν 24 άτομα για παραβάσεις «περί ζωοκλοπής», δύο άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί αρχαιοτήτων», καθώς και 68 για παραβάσεις του νόμου «περί ναρκωτικών ουσιών». Εξάλλου, με χειροπέδες κατέληξαν 43 άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί παιγνίων», 20 άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί όπλων», καθώς κι ένα άτομο για «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας».
Μεταξύ άλλων, η Αστυνομία εξιχνίασε τον Δεκέμβριο τρεις υποθέσεις ληστείας σε καταστήματα, μία υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, τρεις υποθέσεις βιασμού, δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου, αλλά και 39 υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά. Ας σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε σε όλη την Κρήτη 4 κιλά και 822 γραμμάρια κάνναβης, 45 γραμμάρια ηρωίνης, 6 γραμμάρια κοκαΐνης και 218 γραμμάρια μεθαδόνης. Εξάλλου, κατασχέθηκαν 10 κυνηγετικά όπλα, ένα πολεμικό όπλο, 17 μαχαίρια, ξιφολόγχες, ξίφη και στιλέτα, καθώς και συνολικά 19.392 γραμμάρια λαθραίου καπνού.
Στις σημαντικές υποθέσεις που εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο μήνα περιλαμβάνεται υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς σε περιοχή των Χανίων, όπου συνελήφθη ένας άνδρας. Επίσης, συνελήφθησαν στα Χανιά δύο άτομα για το αδίκημα της απάτης, ενώ λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα η Αστυνομία εντόπισε, στο Ηράκλειο, ποσότητα 3,5 κιλών κάνναβης, συλλαμβάνοντας έναν ημεδαπό. Λίγες ημέρες αργότερα, συνελήφθη - και πάλι στο Ηράκλειο - ένας ημεδαπός που φέρεται να κατείχε περισσότερα από 300 γραμμάρια χασίς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια