Κρήτη

Κρήτη 2021: Σταθερός πυλώνας ανάπτυξης και σύνδεσης με σημαντικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Η Κρήτη αποτελεί για την AEGEAN σταθερό πυλώνα ανάπτυξης και διασυνδεσιμότητας

Η Κρήτη αποτελεί για την AEGEAN σταθερό πυλώνα ανάπτυξης και διασυνδεσιμότητας με τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές του εξωτερικού, με τη σχεδιαζόμενη δραστηριότητα από τις βάσεις της σε Ηράκλειο και Χανιά και για το 2021 να αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του δικτύου της για το εξωτερικό, τόσο με προγραμματισμένες όσο και με ναυλωμένες απευθείας πτήσεις.

Από το Ηράκλειο, το 2021 η AEGEAN θα επιχειρεί με ενισχυμένο στόλο 7 έως 8 συνολικά αεροσκαφών, σε 10 χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Ισραήλ, Ιταλία, Αγγλία, Τσεχία, Πολωνία και Κύπρος) προγραμματίζοντας, σύμφωνα πάντα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό και τα δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας, να εκτελεί συνολικά 22 προγραμματισμένα απευθείας δρομολόγια εκ των οποίων τα 7 νέα (Βερολίνο, Γενεύη, Βιέννη, Μιλάνο, Λονδίνο, Πράγα και Βαρσοβία). Παράλληλα, η δραστηριότητας της εταιρείας με ναυλωμένες πτήσεις σε χώρες όπως η Ρωσία, η Ρουμανία, η Ολλανδία, η Δανία, η Αρμενία αλλά και άλλες αγορές του εξωτερικού και η ευελιξία που διαθέτει να ανταποκρίνεται στην τουριστική ζήτηση αυξάνει τον τελικό αριθμό των δρομολογίων, πάντα εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ταυτόχρονα, από τη βάση των Χανίων προγραμματίζει να ενισχύσει τη δραστηριότητά της σε ναυλωμένες πτήσεις προκειμένου να εξυπηρετηθεί η απευθείας διασυνδεσιμότητα του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού τόσο με τις παραδοσιακές αγορές των Σκανδιναβικών χωρών όσο και πλέον και με τη Σλοβενία και τη Ρουμανία.

Η δραστηριοποίηση από την περιφέρεια από και προς το εξωτερικό προγραμματίζεται να ξεκινήσει με αφετηρία το Μάιο και τον Ιούνιο του 2021, αλλά είναι ήδη προς διάθεση στα συστήματα κρατήσεων, προκειμένου να υποστηριχθεί η πρόσβαση στους προορισμούς, αλλά και να δώσει η εταιρεία την ευκαιρία στους επιβάτες να εκμεταλλευτούν τις “early booking” προσφορές από τα κατά τόπους καταλύματα.

Στο διάστημα που μεσολαβεί, είναι κρίσιμο να έχουν προσδιοριστεί οι όποιες κοινές Ευρωπαϊκές συνθήκες ελέγχων μετάβασης από χώρα σε χώρα, οπού αυτό κρίνεται αναγκαίο, όσο και να έχει προχωρήσει η 1η φάση εμβολιασμών. Είναι σημαντικό ότι η δημοσίευση των συμπερασμάτων της κοινής έκθεσης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA), μόλις χθες υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται στην αερομεταφορά.

Η οριστικοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου οπότε και ευελπιστούμε να έχει αποσαφηνιστεί η εικόνα σχετικά με τα ανωτέρω.

Διαχρονικός στόχος της AEGEAN αποτελεί η ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η στήριξη των τοπικών κοινωνιών και η ενίσχυση του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, τους εγχώριους παράγοντες του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου και φυσικά τις τοπικές αρχές, προκειμένου να ενισχύσει την ελκυστικότητα των ελληνικών προορισμών, τόσο σε παραδοσιακές αγορές όσο και σε νέες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια