Ο Σπύρος Μπιμπίλας στην «Κρήτη Σήμερα»: «Ζούμε στη χειρότερη εποχή για τους ηθοποιούς - Απαγορεύεται να δουλέψουμε»

Κρήτη
Ο Σπύρος Μπιμπίλας στην «Κρήτη Σήμερα»: «Ζούμε στη χειρότερη εποχή για τους ηθοποιούς - Απαγορεύεται να δουλέψουμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραυγή αγωνίας από το γνωστό ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα για τις συνέπειες του κορωνοϊού στην υποκριτική

Δύσκολες στιγμές περνούν οι Έλληνες καλλιτέχνες αυτή την περίοδο της πανδημίας, με την υγειονομική κρίση να αφήνει μεγάλες «πληγές» σε ηθοποιούς, τραγουδιστές και όλους εκείνους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το χώρο της τέχνης.  

Καλεσμένος στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», ο αγαπητός σε όλους μας ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, μίλησε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο για τις καταστάσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι καλλιτέχνες της χώρας.

«Ο… χαμός είχε ξεκινήσει τότε, με τα μνημόνια, που καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις και ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα ο κορωνοϊός ο οποίος έδωσε ένα πολύ γερό χτύπημα στον πολιτισμό γενικότερα, αλλά και στο θέατρο, που είμαστε εμείς. Δυστυχώς ζούμε στη χειρότερη περίοδο από αυτή που έζησαν οι ηθοποιοί ποτέ. Διότι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ηθοποιοί είχαν δουλειά και έπαιρναν πτυχία, τώρα δεν παίρνουν ούτε πτυχία, ενώ απαγορεύεται και να δουλέψουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπιμπίλας στην έναρξη της συνέντευξης.

Την ώρα που όλες οι παραγωγές έχουν «παγώσει», μόνο 500 από τους 10.000 ηθοποιούς δουλεύουν στα σίριαλ, όπως ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός. Παράλληλα δε γίνονται ταινίες, ενώ έχουν κλείσει και όλα τα στούντιο.

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη από την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»: 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News