«Καμπάνες» 13 ετών για τη μεταφορά μεταναστών από τη Λιβύη στην Κρήτη

Κρήτη
«Καμπάνες» 13 ετών για τη μεταφορά μεταναστών από τη Λιβύη στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου

Στα Δικαστήρια αναβίωσε χθες η υπόθεση των 11 μεταναστών από την Αίγυπτο, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί τον περασμένο Νοέμβριο, στην ευρύτερη περιοχή του Λέντα Ηρακλείου, στις νότιες ακτές του νομού Ηρακλείου, αφού νωρίτερα είχαν ταξιδέψει με βάρκα από τη Λιβύη.

 Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, κάθισαν χθες δύο συμπατριώτες τους, οι οποίοι φέρονται ως τα άτομα που τους μετέφεραν παράνομα στην Ελλάδα.

Οι δύο κατηγορούμενοι ηλικίας 29 και 36 ετών κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση ατόμων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και διατάραξη ασφάλειας υδάτινων συγκοινωνιών. Ωστόσο, το δικαστήριο τούς αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Τελικά, επιβλήθηκε στον κάθε έναν εξ αυτών ποινή κάθειρξης 13 ετών (εκτιτέα τα 8 έτη).

Οι φερόμενοι διακινητές είχαν εντοπιστεί μαζί με τους 11 συμπατριώτες τους στον Λέντα Ηρακλείου, ενώ η βάρκα με την οποία ταξίδεψαν εντοπίστηκε στην παραλία “Πετράκη”, πολύ κοντά στον Λέντα.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά πέρυσι τον Νοέμβριο, ο κάθε ένας από τους μετανάστες φέρεται να πλήρωσε σε δουλέμπορους ως αντίτιμο για τη μεταφορά του στην Ελλάδα περίπου 3.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι των Αιγυπτίων από τη Λιβύη στην Κρήτη κράτησε περίπου 48 ώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News