Κρήτη

Παρατηρητήριο τουρισμού στην Κρήτη - Συνεργασία για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων

Το Παρατηρητηρίου Τουρισμού θα είναι ο επίσημος φορέας για τη συγκέντρωση και επεξεργασία πληροφοριών για τον τουρισμό στην Κρήτη, και θα μπορεί να υποστηρίζει τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων τουρισμού

 Παρατηρητήριο Τουρισμού θα λειτουργήσει στην Περιφέρεια Κρήτης και για τον σκοπό αυτό υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ, Νίκο Κατσαράκη, προγραμματική σύμβαση συνεργασίας για την υποστήριξή του.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε μια νέα συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Βασικός στόχος είναι η ερευνητική υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Τουρισμού, το οποίο θα λειτουργεί στη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, θα είναι ο επίσημος φορέας για τη συγκέντρωση και επεξεργασία πληροφοριών για τον τουρισμό στην Κρήτη, και θα μπορεί να υποστηρίζει τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων τουρισμού.

Με δεδομένο πως για την Κρήτη ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου τόνισε πως είναι μια ακόμα εξωστρεφής δράση της Περιφέρειας Κρήτης, και εξήγησε πως με την υλοποίησή του το Παρατηρητήριο θα σημαίνει «εξαιρετικό σχεδιασμό σε σχέση με το προφίλ που θέλει να αναδείξει το νησί».

Για εξαιρετικής σημασίας πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης μίλησε ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης, γιατί θα οδηγήσει στο «να δούμε ποιοτικά στοιχεία για τον τουρισμό στην Κρήτη, να κάνουμε προβλέψεις για το μέλλον, και να σχεδιάσουμε την πολιτική και της Περιφέρειας Κρήτης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια