Χειρόφρενο για πάνω από ένα μήνα - Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Κρήτη
Χειρόφρενο για πάνω από ένα μήνα - Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης

Για 35η μέρα οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση με φόντο την αδυναμία μέχρι στιγμής να υπογραφεί συλλογική σύμβαση που θα περιλαμβάνει το μίνιμουμ, όπως είπαν, των απαιτήσεών τους, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα στο δύσκολο διάστημα της πανδημίας.

Όπως εξήγησαν, έχουν καλέσει επανειλημμένως τους ιδιοκτήτες σε συνάντηση και συζήτηση, η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν απέδωσε καρπούς, με τους ίδιους ωστόσο να διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο να κάνουν πίσω από τις διεκδικήσεις τους.

Εδώ και 35 μέρες βρίσκονται στο μπλόκο που έχουν δημιουργήσει έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου και επιχειρούν, μεσούσης μιας τουριστικής περιόδου που με βάση τον κορωνοϊό εμφανίζει ούτως ή άλλως πρωτόγνωρα στοιχεία, το μήνυμά τους να είναι διαρκές.

«Μονόδρομος»

Όπως δήλωσαν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, η υπογραφή της σύμβασης με την οποία επιτυγχάνουν απλά την επιβίωσή τους είναι μονόδρομος, και ζήτησαν για μία ακόμη φορά από τους ιδιοκτήτες να καθίσουν στο τραπέζι της συνεννόησης, διευκρινίζοντας ότι οι συνθήκες του κορωνοϊού απλά έχουν προκαλέσει μια καθ’ υπερβολή προσπάθεια των ιδιοκτητών να περιορίσουν τις αποδοχές των εργαζομένων, επικαλούμενοι την κρίση της πανδημίας για να κάνουν μειώσεις και να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τη ζωή τους, και την προσπάθεια επιβίωσής τους.

Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων εμφανίστηκαν κάθετοι ως προς τις διεκδικήσεις τους, επαναλαμβάνοντας ότι μετά από 35 ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων πρόθεσή τους δεν είναι να σταματήσουν, δηλώνοντας έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα προκειμένου να μην καταστούν κενό γράμμα όσα μέχρι σήμερα κατάφεραν να πετύχουν για τους ίδιους και τους συναδέλφους τους.

Διεκδικήσεις

«Είμαστε σε απεργία. Έχουμε κατέβει στο αεροδρόμιο και διεκδικούμε τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Δε γίνεται με αυτές τις συνθήκες να πάμε να δουλέψουμε. Ζητάμε κάποια πράγματα που αν τα βγάλουν από τη συλλογική σύμβαση για εμάς θα είναι καταστροφικό. Έπρεπε τόσο καιρό να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα και να βρούμε μια μέση λύση. Όμως όσες φορές και να το ζητήσαμε οι αρμόδιοι δε δέχτηκαν ποτέ να συζητήσουμε. Θέλουμε όμως να ελπίζουμε πως θα βρεθεί λύση», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων “Ερμής”, Αβραάμ Παναγιωτάκης.

«Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο»

«Δε θα μπορεί να επιβιώσει κανένας στον κλάδο μας. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Έχουμε να πληρωθούμε από τον περυσινό Οκτώβριο. Ποιος θα ζήσει έτσι; Χρόνια προσπαθούν να επιβάλλουν μια τέτοια άθλια κατάσταση και είναι ό,τι καλύτερο να το κάνουν τώρα και να καταστρέψουν τα πάντα. Εμείς όμως θα είμαστε εδώ και θα επιμένουμε στις διεκδικήσεις μας μέχρις εσχάτων. Δε γίνεται αλλιώς. Δεν μπορούμε τόσα χρόνια στα τιμόνια να τα παραδώσουμε όλα για μια πανδημία που ήρθε ξαφνικά», είπε ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων “Ερμής”, Χρήστος Μεταξάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News