ΚΚΕ: Καμία απάντηση από την κυβέρνηση για τους εποχικούς εργαζόμενους

Κρήτη
ΚΚΕ: Καμία απάντηση από την κυβέρνηση για τους εποχικούς εργαζόμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τομείς του Τουρισμού στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές

Καμία απάντηση στα σοβαρά ζητήματα και ερωτήματα που θέτει το ΚΚΕ για τους εποχιακά εργαζόμενους σε τομείς του Τουρισμού δεν έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά την πάγια τακτική του, ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα και επιστρατεύοντας και τον αντικομμουνισμό, προκειμένου να μην δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχιακά εργαζόμενοι και ελαστικά απασχολούμενοι σε τομείς του τουρισμού στην Κρήτη, αλλά και αλλού, οι οποίοι μένουν κυριολεκτικά χωρίς κανένα εισόδημα, καθώς ούτε αναγκαστική επαναπρόσληψή τους προβλέπεται από κάποια ισχύουσα συλλογική σύμβαση ή τη νομοθεσία, ούτε παράταση του ταμείου ανεργίας δικαιούνται, ούτε κάποιο έκτακτο επίδομα, ανέδειξε στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση του Μανώλη Συντυχάκη προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Την ώρα που η κυβέρνηση στηρίζει πλουσιοπάροχα τους επιχειρηματικούς ομίλους, καταδικάζει, χωρίς την παραμικρή διασφάλιση-ενίσχυση, σε μηδενικό εισόδημα τους εποχικούς εργαζόμενους και ελαστικά απασχολούμενους, που δουλεύουν για χρόνια κάτω από καθεστώς μόνιμης αβεβαιότητας και διαρκούς ανασφάλειας, σημειώνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση η οποία απευθύνεται στον υπουργό Εργασίας, ρωτώντας τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να ενταχτούν εποχικά εργαζόμενοι στο μηχανισμό στήριξης, να διασφαλιστεί το εισόδημά τους, να λάβουν επίδομα ανεργίας, καθώς και μέτρα μείωσης του ενοικίου, αναβολής καταβολής δόσεων σε εφορία κ.λπ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, ολοκληρώνοντας την πρωτολογία του, ζήτησε από τον υπουργό να απαντήσει στην πρώτη του τοποθέτηση, αντί για την πάγια τακτική του να απαντά μονίμως στην δευτερολογία, κάτι που αφαιρεί τη δυνατότητα του ερωτώντα βουλευτή να διατυπώσει επιπλέον ερωτήματα, να απαντήσει κ.λπ.

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην απαντήσει στην ουσία των ερωτημάτων. Χαρακτήρισε «πρωτοφανές» να ζητούν «πως θα απαντήσει ο υπουργός» και το έριξε στο ...τσάμικο: Αφενός ότι «δεν εκτιμάται» πως ο υπουργός βρίσκεται στη Βουλή και απαντά (!), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε στο παρελθόν! Αφετέρου, ότι η ερώτηση του ΚΚΕ είναι «άκρως δημαγωγική» και «λαϊκιστική», γιατί «απλώνετε το δίχτυ για όλους τους εργαζόμενους, για όλες τις επιχειρήσεις, για όλους τους ανέργους τι κάνει η κυβέρνηση»... «Πόσα δις στοιχίζουν αυτά που λέτε; Πού θα τα βρούμε; Σε ποιο μέρος του κόσμου εφαρμόζονται αυτά που γράφετε εδώ;», συνέχισε ο Γ. Βρούτσης, μη δίνοντας καμία απάντηση στα ερωτήματα του βουλευτή του ΚΚΕ.

Ο Μ. Συντυχάκης χαρακτήρισε τη διαδικασία απαράδεκτη, διερωτώμενος σε τι μπορεί να δευτερολογήσει κανείς μετά από την τοποθέτηση αυτή του υπουργού που δεν έδωσε καμία απάντηση στα ερωτήματα που διατυπώνονται και τονίζοντας: Αυτό που ζητάμε είναι το ελάχιστο. Θέτουμε ερωτήματα, οφείλει να απαντήσει ο υπουργός επί των ερωτημάτων στην δική του πρωτολογία για να δοθεί η δυνατότητα σε δεύτερο χρόνο να απαντήσει ο βουλευτής και να απαντήσει και ο υπουργός. Δεν βάζουμε χαλινάρι στο τι θα πει ο υπουργός, αλλά στο πότε.

Ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε ότι τα ερωτήματα που θέτει η Επίκαιρη Ερώτηση για τους εποχικά εργαζόμενους στα τουριστικά γραφεία κ.ά. αφορούν όλους τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό τουρισμό και επισήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που χτίζει πάνω στην πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την ανασφάλεια.

«Ρωτάτε που θα βρεθούν τα χρήματα; Πού θα δώσει η κυβέρνηση τα 72 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης;», είπε ο Μ. Συντυχάκης και συνέχισε: «Θα πάνε στους εργαζόμενους; Αυτοί οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα εισόδημα». Ακόμα, υπογράμμισε ότι η έναρξη της τουριστικής σεζόν αποκαλύπτει το ταξικό πρόσημο που έχει η κυβέρνηση, η οποία τρέχει να δώσει πακτωλό χρημάτων στο κεφάλαιο και δεν βρίσκει μια σταλιά μελάνι να αφιερώσει για τους εργαζόμενους αυτούς που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο της νέας κρίσης για την ανάπτυξη που θα αφορά τους λίγους.

Την ώρα που συζητιόταν η Επίκαιρη Ερώτηση, στο Ηράκλειο Κρήτης, εποχικοί εργαζόμενοι μαζί με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου πραγματοποιούσαν κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ για τα οξυμένα προβλήματά τους...

Παρόλα αυτά, ο Γ. Βρούτσης ακολούθησε την πάγια τακτική του, να ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα, να επιστρατεύει ακόμα και τον αντικομμουνισμό, για να μην απαντήσει στα ερωτήματα.  Επανέλαβε τα περί «δημαγωγικής» ερώτησης «χωρίς να πείτε που θα βρείτε τα λεφτά» και ισχυριζόμενος ότι «θέλετε μέσα σε 3 λεπτά να απαντήσω συνολικά την πολιτική του υπουργείου Εργασίας;», «πώς να προλάβω;», κάλεσε τον βουλευτή του ΚΚΕ αν θέλει να ανατρέξει στις ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας και τις προσωπικές τοποθετήσεις» για να βρει απαντήσεις για την πολιτική της κυβέρνησης...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News