Kτηματολόγιο: Στο 75% η κτηματογράφηση στους πέντε Δήμους του Ηρακλείου

Κρήτη
Kτηματολόγιο: Στο 75% η κτηματογράφηση στους πέντε Δήμους του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήγει η προθεσμία - Ξεκινούν προ-αναρτήσεις και αναρτήσεις

Ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο η διαδικασία της κτηματογράφησης ακινήτων – οικοπέδων – αγροτεμαχίων σε πέντε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με την προανάρτηση να έχει οριστεί αν δεν προκύψουν προβλήματα το Νοέμβριο. Στόχος ο έλεγχος και οι διορθώσεις τυχόν λαθών.

Ακολουθεί αρχές του 2021 η 1η ανάρτηση και οι τυχόν ενστάσεις.

Σε ποσοστό 75%  -μέσος όρος- η ανταπόκριση των Πολιτών για την καταγραφή της περιουσίας τους. Στο 85 – 90% στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, στο 65% στο Δήμο Φαιστού και στο 75% στη Βιάννο. Στο 70% στο Δήμο Γόρτυνας και στο 75% στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων, όπως δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο.

Μιλώντας στο Ράδιο 98.4 ο υπεύθυνος της εταιρείας για την περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Χρήστος Ντάλας, επισήμανε την αναγκαιότητα καταγραφής της περιουσίας μας για τη σύσταση του κτηματολογίου και τα χωροταξικά σχέδια κάθε περιοχής και υπενθύμισε ότι εκτός των προστίμων που θα ορίσει η Πολιτεία για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, για όλους όσους δεν προχωρήσουν τη διαδικασία, πως θα κληθούν στο τέλος να διεκδικήσουν την περιουσία τους με δικαστικούς αγώνες.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολίτες που θέλουν να δώσουν την περιουσία τους στο Δημόσιο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος θα μπει στη διαδικασία να διεκδικήσει το σπίτι και το χωράφι του δικαστικά» λέει ενδεικτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News