Υπόθεση με «μαϊμού» αρώματα - Στον ανακριτή σήμερα ο 7ος κατηγορούμενος

Κρήτη
Υπόθεση με «μαϊμού» αρώματα - Στον ανακριτή σήμερα ο 7ος κατηγορούμενος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους μετά την απολογία τους - Την πόρτα του ανακριτή περνά σήμερα και ο έβδομος κατηγορούμενος

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Ηρακλείου, οι έξι από τους συνολικά επτά συλληφθέντες που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τα “μαϊμού” αρώματα, η οποία αποκαλύφθηκε πριν από μερικά 24ωρα στο Ηράκλειο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Διονύσης Βέρρας, «οι κατηγορίες ήταν λίγο διογκωμένες και υπερβολικές», ωστόσο συμπλήρωσε πως μέχρι να εκδικαστεί η εν λόγω υπόθεση θα έχει λάβει την πραγματική της διάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο έβδομος κατηγορούμενος (πρόκειται για διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας που προμήθευε με πρώτες ύλες για την παρασκευή των αρωμάτων και ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα) αναμένεται να απολογηθεί σήμερα.

«Οι κατηγορίες ήταν λίγο διογκωμένες και υπερβολικές κατά κάποιον τρόπο, αλλά η ποινική δίωξη συνήθως έτσι γίνεται. Δίδεται ένας πιο διευρυμένος ποινικός χαρακτήρας ώστε να δοθεί ευκαιρία να ψαχτεί πολύπλευρα και σε όλες τις διαστάσεις της η υπόθεση», ανέφερε αρχικά ο συνήγορος υπεράσπισης του φερόμενου ως έχοντα ηγετικό ρόλο στην υπόθεση, κ. Διονύσης Βέρρας.

«Έστω ότι ένα πράγμα έχει την ετικέτα για παράδειγμα της “Σανέλ” και κάνει 150-200 ευρώ και πας και του το δίνεις με 3 ή 4 ευρώ, ο καταναλωτής έχει πλήρη συνείδηση ότι αυτό το οποίο αγοράζει είναι ψεύτικο και δεν είναι γνήσιο! Επομένως, καμία παραπλάνηση δεν πραγματοποιείται μέσα από αυτή την απλή συναλλαγή. Βεβαίως παραμένουν τα αδικήματα της μη επιτρεπόμενης χρήσης ξένου σήματος κ.λπ. Αλλά όλα αυτά είναι πλημμελήματα σε σχέση με το όλο φάσμα της ποινικής δίωξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «σοκάρει μεν από μια πλευρά ο όγκος των μη γνήσιων αυτών προϊόντων, αλλά στην πραγματικότητα, από άποψη ποινικής αξιολόγησης, τα πράγματα είναι περίπου - κατά την ταπεινή μου άποψη - σε επίπεδο πλημμελημάτων».

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο παρασκευαστήριο αρωμάτων που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, η Αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε:

* 1.179.018 γυάλινες συσκευασίες επώνυμων εταιρειών,

* 1.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης η οποία προοριζόταν προς παράνομη παρασκευή αρωμάτων,

* 997.103 καπάκια,

* 997.103 βαποριζατέρ,

* 799.175 κουτιά συσκευασίας,

* 352.365 ετικέτες επώνυμων εταιρειών,

* 244.750 λοιπά υλικά συσκευασίας,

* Καταλόγους και τελάρα εκτυπώσεων με σήματα εταιρειών,

* 2.000 συσκευασίες του ενός γραμμαρίου εμπορικής κάνναβης για τις οποίες ερευνάται το νόμιμο της κατοχής,

* Πλήθος ιατρικών μασκών μιας χρήσης, μη τηρουμένης της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και σε αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούσε ο άνδρας που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 635.800 ευρώ, 4.906 γουάν Κίνας, 20 δολάρια Καναδά, 227 lei Ρουμανίας, 375 λίρες Τουρκίας, 230 δολάρια Χονγκ Κόνγκ, 32 επιταγές διαφόρων τραπεζών συνολικού χρηματικού ποσού 316.978 ευρώ, 496.720 παραποιημένα προϊόντα (είδη ένδυσης, υπόδησης, αρώματα, γυαλιά ηλίου, τσάντες, ζώνες, καπέλα, μαγιό κ.λπ.) και πλήθος διαφόρων εγγράφων.

Μανόλης Κουμαντάκης: «Αρνητικό το εμπόριο αυτών των “μαϊμού” προϊόντων κάθε μορφής"

Πάντως, με αφορμή την επίμαχη υπόθεση και την έκταση που έλαβε, φαίνεται ότι τίθεται άμεσα στο επίκεντρο η ενίσχυση του ΣΔΟΕ μέσω αύξησης του αριθμού του ελεγκτικού δυναμικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, μέσα στον Ιούλιο αναμένονται οι πρώτοι 50 ελεγκτές με απόσπαση από άλλες υπηρεσίες.

Μιλώντας χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανόλης Κουμαντάκης, ανέφερε ότι είναι «αρνητικό το εμπόριο αυτών των “μαϊμού” προϊόντων κάθε μορφής. Θα ήταν καλό ο μηχανισμός, στην κατεύθυνση αυτή, να λειτουργεί κατασταλτικά με τον πιο σκληρό τρόπο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News