Αίτηση αποφυλάκισης από τον ορθοπεδικό τεχνικό – εκτίει ποινή για αποπλάνηση ανήλικης

Κρήτη
Αίτηση αποφυλάκισης από τον ορθοπεδικό τεχνικό – εκτίει ποινή για αποπλάνηση ανήλικης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτίνει ποινή κάθειρξης 7 ετών για αποπλάνηση ανήλικης μαθήτριας

Αίτηση αποφυλάκισης έχει υποβάλει ο Κρητικός ορθοπεδικός τεχνικός, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης μαθήτριας, το καλοκαίρι του 2015, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασθείς από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου) υπέβαλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που του επιβλήθηκε υπό όρους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αίτηση του ορθοπεδικού τεχνικού - ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αθώος - θα εξεταστεί από το αρμόδιο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης την ερχόμενη Τετάρτη 1η Ιουλίου. Την ίδια ημέρα αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα γίνει δεκτή ή όχι η εν λόγω αίτηση.

Ο ορθοπεδικός τεχνικός, ο οποίος δραστηριοποιείτο επαγγελματικά επί σειρά ετών στο Ηράκλειο, δικάστηκε και καταδικάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε κάθειρξη 7 ετών για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη». Ο άνδρας δικάστηκε μετά από ουκ ολίγες αναβολές που είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια η εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν είχε γίνει γνωστό ότι ο ορθοπεδικός τεχνικός παραπέμπεται να δικαστεί για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης, η οποία είχε μεταβεί στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου - συνοδευόμενη από τη μητέρα της - καθώς αντιμετώπιζε θωρακική σκολίωση.

Η δίκη

Η δίκη ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου και μετά από αρκετές συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Παρά το ότι στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος, κάνοντας παράλληλα λόγο για σκευωρία σε βάρος του, δεν έπεισε την Έδρα: Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από την Έδρα. Τελικά, το δικαστήριο τού επέβαλε ομόφωνα ποινή κάθειρξης 7 ετών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Έδρα αποφάσισε να μη χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του (κατά πλειοψηφία 5-2). Έτσι, ο καταδικασθείς πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο εκ των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας (σ.σ. συνήγορος της οικογένειας του θύματος), κ. Νίκος Καραγιάννης, είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης.

«Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, μετά από μια πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, κατέληξε ομόφωνα σε καταδικαστική για τον κατηγορούμενο απόφαση. Το ύψος της ποινής που του επιβλήθηκε, η άρνηση αναγνώρισης ελαφρυντικών, η απόφαση να μην έχει η έφεσή του αναστέλλουσα ισχύ, αλλά και η διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια αποτυπώνουν με τον πλέον σαφή τρόπο την έντονη αποδοκιμασία του Δικαστηρίου για την πράξη του κατηγορουμένου. Ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας είμαι απόλυτα ικανοποιημένος», είχε δηλώσει τότε ο ένας εκ των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας κ. Νίκος Καραγιάννης.

Είχε αφεθεί ελεύθερος

Στο σκαμνί και για υπόθεση ασέλγειας

Υπενθυμίζεται ότι, λίγες εβδομάδες μετά την καταδίκη του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ο ορθοπεδικός τεχνικός είχε οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί για άλλη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικων - κατά τον χρόνο τέλεσης των αποδιδόμενων πράξεων - κοριτσιών. Πρόκειται για κορίτσια τα οποία είχαν απευθυνθεί στον ορθοπεδικό τεχνικό για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας. Ενώπιον του ανακριτή, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πεισματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι μετά το πέρας της απολογίας του ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για την εν λόγω υπόθεση. Ειδικότερα, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ενώπιον των αστυνομικών Αρχών δύο φορές τον μήνα.

Ωστόσο, ο ορθοπεδικός τεχνικός δεν πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του, αλλά για τις φυλακές της Τρίπολης, όπου εκτίνει την ποινή κάθειρξης που του είχε επιβληθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News