Καιρός: Ιδανικές οι συνθήκες κολύμβησης στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Ιδανικές οι συνθήκες κολύμβησης στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλός ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας το μεσημέρι

Iδανικές ήταν οι συνθήκες κολύμβησης στην Κρήτη σήμερα, σύμφωνα με άρθρο των Στ. Ντάφη και  Κ. Λαγουβάρδου στο meteo.gr, με πλήθος κόσμου να σπεύδει στις κοντινές παραλίες για το Κυριακάτικο του μπάνιο, όπως συνέβη και στις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Ελλάδας.

Στον Χάρτη 1, παρουσιάζονται οι συνθήκες κολύμβησης για τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 14/06, όπως υπολογίζονται από τη σχετική υπηρεσία  του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Σύμφωνα με τον χάρτη, με εξαίρεση κάποιες περιοχές στην Δυτική Κρήτη, οι συνθήκες κολύμβησης είναι ιδανικές.

Παράλληλα, όμως, πολύ υψηλός ήταν ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), κατά τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/06, σύμφωνα με το σχετικό προγνωστικό χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr.

Σύμφωνα με τις τιμές του Χάρτη 2, στην Κρήτη μετρήθηκαν οι υψηλότεροι δείκτες υπεριώδους ακτινοβολίας πανελλαδικά.

Ο καιρός την Δευτέρα

Ηλιοφάνεια, νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες στα ορεινά, τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα βορειοανατολικά, μέτριοι άνεμοι στα πελάγη και τοπικά μετά το απόγευμα ισχυροί, θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς στην Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το απόγευμα στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ.

Δείτε εδώ την εξέλιξη του καιρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News