Κρήτη

Οι δυο Κρητικοί μαθητές που εντυπωσίασαν στον τηλεοπτικό αέρα

Τι τους δυσκόλεψε στην καραντίνα και πως προετοιμάστηκαν για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Για την δική τους μάχη προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις στην εποχή του Covid 19 μίλησαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» οι υποψήφιοι μαθητές Ρίτα Βασιλάκη και Γιώργος Πρασανάκης.

Οι συνθήκες στην εποχή της καραντίνας ήταν πρωτόγνωρες δηλώσαν οι μαθητές τονίζοντας όμως ότι το γεγονός ότι όλος ο κόσμος παρέμεινε στο σπίτι ήταν ένα δεδομένο στήριξης σε αυτή την προσπάθεια μιας και στο πλευρό τους πιο ουσιαστικά είχαν όλη την οικογένεια τους.

Τόσο η Ρίτα όσο και ο Γιώργος συνεχίζουν με προσοχή την προετοιμασία μιλώντας και την αγωνία τους μέχρι να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το πότε θα διεξάγονταν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Βεβαίως ένα θέμα που έθεσαν δικαίως οι δύο μαθητές είναι για τα μέτρα που λαμβάνονται για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων στην εποχή του Covid 19 αποκαλύπτοντας και τον φόβο τους να προστατεύσουν τον εαυτό τους αλλά και τις οικογένειες τους από τον κορωνοιό.

Με βάση λοιπόν τον σχεδιασμό σε δύο εβδομάδες θα ανοίξει η αυλαία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020. Από πλευράς υπουργείου Παιδείας έχει ήδη ανακοινωθεί το πρόγραμμα των εξετάσεων για τα ειδικά μαθήματα. Λίγες ημέρες αργότερα, ανακοινώθηκαν και οι αναλυτικοί πίνακες με τα 899 εξεταστικά κέντρα ανά Περιφέρεια, ενώ ειδική πρόνοια έχει υπάρξει για τα μέτρα προστασίας των μαθητών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, οι φετινές Πανελλαδικές έχουν μία σημαντική διαφορά, καθώς με τον νόμο 4610/2019 καταργήθηκαν οι συντελεστές βαρύτητας. Ως εκ τούτου, τα συνολικά μόρια προκύπτουν από τον μέσο όρο των βαθμών στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα, πολλαπλασιαζόμενο επί 1.000. Ο αντίκτυπος που θα έχει αυτή η αλλαγή στις Πανελλαδικές 2020, αναλύθηκε από τον μαθηματικό – σύμβουλο σταδιοδρομίας κ. Στράτο Στρατηγάκη», όπου δημοσίευσε και τους σχετικούς πίνακες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια