Κρήτη

Η Ελλάδα συνεχίζει την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας

Όλα όσα δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης

Τα επιστημονικά εργαλεία έρευνας και ανάλυσης της κατάστασης, που δημιουργεί ο κρίση του κορωνοϊού επιστρατεύει ο ΕΟΤ για να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα του Ελληνικού τουρισμού. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν το Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης καθώς και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, o Ακαδημαϊκός Κων/νος Ζοπουνίδης παρουσίασε άκρως ενδιαφέροντα στατιστικά και προβλέψεις αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες από τις οποίες έρχεται ο τουρισμός στη χώρα μας.

Η Ελλάδα δείχνει πως μετά τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων εξακολουθεί να βελτιώνει την εικόνα της.

Σύμφωνα με τον κ. Ζοπουνίδη οι χώρες που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα έχουν καταφέρει να μανατζάρουν αποτελεσματικά την πανδημία.

Εντυπωσιακό είναι το "come back" της Ισπανίας, ενώ στη λίστα των χωρών που μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να βελτιώσουν την εικόνα τους συγκαταλέγονται χώρες όπως τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Η εικόνα που παρουσιάζει η Σερβία και η Βουλγαρία θα αποτελέσει πλήγμα κυρίως για τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας.

Σε ότι αφορά τη Γαλλία η οποία ακόμη βρίσκεται σε lockdown η εικόνα της επιδεινώθηκε και έτσι έπεσε από την 35η στην 40η θέση

Παρακολουθήστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Όλα τα δελτία μπορείτε να τα παρακολουθείτε ΕΔΩ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια