Ευθ. Λέκκας: Θα συνεχιστεί η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη

Κρήτη
Ευθ. Λέκκας: Θα συνεχιστεί η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Στην περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα στην περίοδο του κορωνοϊού, για «μια κρίση πάνω στην κρίση», ο ΟΑΣΠ είναι προετοιμασμένος"

Για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στο νότιο τμήμα της Κρήτης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας.

«Από τις 2 Μαΐου, οπότε και εκδηλώθηκε ένας μεγάλος σεισμός, έχουμε μια πληθώρα σεισμών που εκδηλώνονται στο ίδιο σεισμογόνο χώρο και πρόκειται σίγουρα για μετασεισμούς», δήλωσε ο κ. Λέκκας.

Η σεισμική αυτή δραστηριότητα θα διαρκέσει και για τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς όμως την ίδια ένταση και την ίδια συχνότητα.

Σχολιάζοντας τα σενάρια Τούρκου σεισμολόγου περί μεγάλου σεισμού στην Κρήτη που θα επηρεάσει και την Τουρκία, ο κ. Λέκκας υποστήριξε πως το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης δεν εντάσσεται στο ίδιο γεωδυναμικό πλαίσιο και είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Μίλησε για την περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού στην περίοδο του κορωνοϊού, για «μια κρίση πάνω στην κρίση», όπως το χαρακτήρισε λέγοντας πως ο ΟΑΣΠ είναι προετοιμασμένος για μια τέτοια περίπτωση και πως έχει συντάξει ειδικά σχέδια για τη διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης.

Επιβεβαίωσε επίσης, πως οι υψηλές θερμοκρασίες δε σχετίζονται σε καμία περίπτωση με τη σεισμική δραστηριότητα.

Πάντως συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα ανοιχτά της Νότιας Κρήτης και συγκεκριμένα νότια των νομών Λασιθίου και Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τελευταίος σεισμός καταγράφηκε τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στις 05.12 το πρωί της Τετάρτης,  μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε 76  χιλιόμετρα ΝΝΑ της Ιεράπετρας.

Το εστιακό του βάθος ήταν 7,4 χιλιόμετρα.

megatv.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News