Η μεγαλύτερη δράση για τις Startup στην Ελλάδα, LIVE στην Κρήτη

Κρήτη
Η μεγαλύτερη δράση για τις Startup στην Ελλάδα, LIVE στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 & Κυριακή 10 /5 παρακολουθήστε ελεύθερα τα City Sessions σε Χανιά Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Η Κρήτη συμμετέχει για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας  Startup Greece Week, αυτή τη φορά 100% online και στοχεύοντας στην ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα σε φέρνει σε επαφή το με επιτυχημένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και startuppers που θα επικοινωνήσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τον χώρο του επιχειρείν.

* ΠΡΟΣΟΧΗ. Για να λάβεις μέρος στις δράσεις (και του τριημέρου) είναι απαραίτητη η δωρεάν εγγραφή σου εδώ!

Παρασκευή 8/5 | 16:00 - 18:00 | Χανιά City Session  «Οι συνεργασίες ως μοχλός ανάπτυξης στο επιχειρηματικό και startup οικοσύστημα της Κρήτης Ι»

16:00 - 16:10 OPENING

Νικόλας Τσέκας - Organisational Development Manager at Youth Entrepreneurship Club

Γιώργος Πέτσας - EU Project Manager at Youth Entrepreneurship Club

16:10-16:20 Χαιρετισμοί

Παναγιώτης Σημανδηράκης –  Δήμαρχος Χανίων

Αντώνης Παπαδεράκης – Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας

Άρης Παπαδογιαννάκης - CEO Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.

Σπύρος Σοφιανός – Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήμα Δ. Κρήτης

16:20 - 17:50 TALKS / Personal stories to inspire 

Μιχαήλ Μπλέτσας, Director του Media Lab του MIT.

Κατερίνα Σαριδάκη Director του CapsuleT Accelerator.

Παύλος Παυλάκης Associate του VC VentureFriends.

Χριστόφορος Καχρής CEO της InAccel.

Συντονίζει ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης από τον ΣΚΑΪ

17:50 - 18:00 Κλείσιμο

Νικόλας Τσέκας

 

Ο επίσημος Co - Organiser για την πόλη των Χανίων, Νικόλας Τσέκας - Organisational Development Manager του Youth Entrepreneurship Club (YEC) δηλώνει  "Η δράση μπορεί να ενδυναμώσει τους νέους μέσω της ενημέρωσης και να τους δείξει εναλλακτικούς δρόμους απασχόλησης αντιστρέφοντας έτσι το φαινόμενο του braindrain που αφαιρεί το επιστημονικό προσωπικό από την χώρα μας".

 

Σάββατο 9/5 | 18:00 - 20:00 | Ηράκλειο City Session «Ψηφιακός μετασχηματισμός- η  ενσωμάτωση ψηφιακής τεχνολογίας και η ανάγκη για αλλαγή τρόπου σκέψης σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων και οργανισμών»

18:00 -18:05 OPENING

Μάγδα Κατόπη – official Co-Organizer

18:10-18:20 Χαιρετισμοί

Βασίλης Λαμπρινός - Δήμαρχος  Ηρακλείου

Παναγιώτης Τσακαλίδης - Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης 

Ελευθέριος Κοπάσης - Πρόεδρος Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.  

Σταύρος Καρτέρης – Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήμα Α. Κρήτης

18:20 - 19:50 TALKS / Personal stories to inspire 

Βασίλης Βασιλειάδης – Ιδρυτής VividVibes    

Συμμετέχει με το θέμα: Make an impact, not just technology και θα μας μιλήσει αναφορικά με στοιχεία του mindset και της κουλτούρας που μπορούν να μας βοηθήσουν έτσι ώστε να μετασχηματίσουμε ουσιαστικά τις ζωές των ανθρώπων μέσα από έναν ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός δεν αφορά την τεχνολογία, αλλά τον άνθρωπο.

Γιώργος Σισαμάκης - Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου.  Συμμετέχει με θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο Δήμο Ηρακλείου στο σύνολο των υπηρεσιών της ‘Έξυπνης Πόλης’ καθώς και στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες του Κέντρου Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Δημοσκόπιο». 

Δημήτρης Τσίγκος - Ιδρυτής της Starttech Ventures, early stage investor και accelerator που εδρεύει στην Αθήνα και που έχει στο portfolio της αρκετές επιτυχημένες εταιρείες όπως η Epignosis, η Yodeck και η AbZorba Games .  

Συμμετέχει με το θέμα: Ψηφιακός μετασχηματισμός —η ενσωμάτωση ψηφιακής τεχνολογίας και η ανάγκη για αλλαγή τρόπου σκέψης σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων και θα μας μιλήσει για τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες κατά την υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων. Δεδομένης της μακρόχρονης πορείας του στον επιχειρηματικό τομέα η οποία εστιάζει αποκλειστικά στην δημιουργία νεοφυών εταιρειών που αναπτύσσουν  εξειδικευμένες λύσεις τεχνολογικές λύσεις για διαφορετικές κατηγορίες επιχειρήσεων.

Γρηγόρης Κανακουσάκης - Head of Solution Consultancy - Asia Pacific, Middle East & Africa Travelport.

Συμμετέχει με το θέμα: Ψηφιακός Μετασχηματισμός - Οδηγώντας το μέλλον του Τουρισμού και των Μεταφορών και θα μας μιλήσει για το τι είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον τουρισμό και γιατί χρειάζεται; Για τον ‘έξυπνο ταξιδιώτης’ του 2020: από την έμπνευση, στο ταξίδι, στην εμπειρία. Τέλος για τις τεχνολογικές τάσεις στον τουρισμό: Internet of Things (IoT), Cloud, Artificial Intelligence, Big Data & Predictive Analytics.

Συντονίζει ο Δημοσιογράφος Μάνος Δασκαλάκης - ΚΡΗΤΗ TV Συνεργάτης στην εφημερίδα Νέα Κρήτη - στο ράδιο 9.84 και στο portal www.neakriti.gr  

Η Μάγδα Κατόπη – Οικονομολόγος Σύμβουλος Εταιρικής Επικοινωνίας και Επιχειρηματικότητας  δηλώνει  "Συμβάλλουμε στην δημιουργία ενός κοινού σημείου αναφοράς & προβολής των ελληνικών Startups, προωθούμε το ξεκίνημα & την ορθή πορεία τους, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, θεωρώντας ότι οι παράγοντες της γεωοικονομίας & του ανθρώπινου κεφαλαίου είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές στην ελληνική περιφέρεια".

Κυριακή 10/5 | 18:00 - 20:00 |«Οι συνεργασίες ως μοχλός ανάπτυξης στο επιχειρηματικό και startup οικοσύστημα της Κρήτης ΙΙ »

18:00 - 18: 05  OPENING

Ηλιάνα Κελένη - City Manager του Youth Entrepreneurship Club (YEC)

18:05  - 18:10  Χαιρετισμοί

Γιώργης Μαρινάκης – Δήμαρχος Ρεθύμνου

Μαρία Λιονή- Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου

18:20 - 19:55 TALKS / Personal stories to inspire 

Φώτης Σούσαλης - Γενικός Διευθυντής της Terra Creta ΑΒΕΕ

Κωνσταντίνος Μανασάκης - Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

Νικόλας Μωραϊτάκης - Information και Communication Manager Europe Direct Crete

Βασίλης Αποστολόπουλος - Co-Founder της BibeCoffee.

Συντονίζει ο Παντελής Σπυριδάκης από το Ράδιο Μεγαλόνησος 89.8

19:55 - 20:50 Κλείσιμο

Ηλιάνα Κελένη

Η Ηλιάνα δηλώνει «Το επιχειρείν δεν είναι μία τόσο απλή υπόθεση! Το Ρέθυμνο χρήζει κινητοποίησης και έμπνευσης ώστε κάθε επιχειρηματική ιδέα να μετατραπεί σε πράξη. Η ομάδα μας θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του νησιού». 

Δείτε ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ στο face book event στο Fecebook  

Η δράση  είναι πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας), στα πλαίσια των στόχων του για την ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην Κρήτη η δράση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Χανίων , Ρεθύμνου και Ηρακλείου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News