Θυελλώδεις νοτιάδες καθήλωσαν αεροσκάφος στην Αθήνα με προορισμό το Ηράκλειο

Κρήτη
Θυελλώδεις νοτιάδες καθήλωσαν αεροσκάφος στην Αθήνα με προορισμό το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταλαιπωρία για δεκάδες επιβάτες που επρόκειτο να φθάσουν σήμερα στο Ηράκλειο

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι, που επικρατούν τις τελευταίες ώρες και ξεπερνούν σε ένταση τους 25 κόμβους, δημιούργησαν προβλήματα σε ότι έχει να κάνει με τις αερομεταφορές.

Αναλυτικότερα, προγραμματισμένη πτήση του εσωτερικού η οποία και ήταν να αφιχθεί από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης,  γύρω στις 6 το απόγευμα του Σαββάου, τελικά όπως έγινε γνωστό δεν θα πραγματοποιηθεί.

Οι πτήσεις που προηγήθηκαν πάντως από και προς Ηράκλειο έγιναν κανονικά ενώ δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για την ώρα αναχώρησης της πτήσης που αναβλήθηκε.

Την ίδια ώρα τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά. 

Σύμφωνα πάντως με το meteo, οι άνεμοι σήμερα Σάββατο  πνέουν από νότιες διευθύνσεις φθάνοντας τα 7 και κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Στον πίνακα που ακολουθεί η Κρήτη συγκαταλέγεται μεταξύ των περιοχών με τις μέγιστες ριπές ανέμου.

Παράλληλα και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος κ. Κώστας Λαγουβάρδος, στην Κρήτη σήμερα ειχαμε αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες , όπως  άλλωστε μπορείτε να δείτε και τον χάρτη που ακολουθεί. 

Στις 8 μεγαλύτερες τιμές πανελλαδικά η Κρήτη έχει τις 4 υψηλότερες θερμοκρασίες, ενώ τα Φαλάσαρνα "κατοχύρωσαν" την πρωτιά

Πάντως ο καιρός αναμένεται να αλλάξει άρδην από Δευτέρα οπότε και αναμένεται να υπάρξει επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και βοριάδες. 

«Οι νοτιάδες από την Κυριακή εξασθενούν, ωστόσο από την Δευτέρα περιμένουμε πολλές βροχές στην Κρήτη. Πρόκειται για μία ένα διαταραχή που θα επηρεάσει κυρίως την νότια χώρα, δηλαδή από την Αττική και κάτω με Κρήτη, Κυκλάδες και Πελοπόννησο, να δέχονται έντονα καιρικά φαινόμενα», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Λαγουβάρδος

Δελτίο καιρού για Κυριακή 8/3

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση ενώ οι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο.

 Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην αναμένονται σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 18, στην Θεσσαλία από 8 έως 19, στη Ήπειρο από 10 έως 17, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο από 11 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 19 και στην Κρήτη από 15 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Δείτε εδώ αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News