Κραυγή αγωνίας από Κρητικούς: «Βοηθήστε μας να μην πεθάνει το παιδί μας!»

Κρήτη
Κραυγή αγωνίας από Κρητικούς: «Βοηθήστε μας να μην πεθάνει το παιδί μας!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τα έξοδα για τη νοσηλεία της κόρης τους σε κέντρο αποκατάστασης, τα οποία φτάνουν τις 6.500 ευρώ το μήνα

Η ζωή είναι μια καθημερινή μάχη για όλους μας... Όμως ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν πραγματική μάχη για τη ζωή τους και οι δικές τους αντοχές δεν αρκούν. Αποζητούν τη βοήθεια όλων μας, μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία, αρκεί να δοθεί για να τους χαρίσει την ελπίδα και κυρίως το θαύμα της ζωής! Το δώρο της επιβίωσης!

Ένας τέτοιος άνθρωπος που ζει ανάμεσά μας και τρία χρόνια τώρα δίνει σιωπηλά τη δική της μάχη για να κρατηθεί ζωντανή είναι η 55χρονη Μαρία. Μια γυναίκα δυναμική, που όμως το χτύπημα της μοίρας την έχει αυτή τη στιγμή καθηλώσει, ενώ το οικονομικό πρόβλημα και η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης της στερούν το δικαίωμα να ονειρευτεί.

Πριν από τρία χρόνια, η Μαρία υπέστη βαρύ εγκεφαλικό. Αυτό στάθηκε η αιτία και η αφορμή μοιραία, και έτσι ξαφνικά να φέρει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά της. Αντιμετωπίζοντας σοβαρά κινητικά προβλήματα και όχι μόνο, δεν μπορούσε να ξαναδουλέψει. Αυτή τη στιγμή ζει με τον 80χρονο πατέρα της Πέτρο Αναλυτή και την 82χρονη μητέρα της, που και εκείνοι, λόγω ηλικίας αλλά και λόγω οικονομικής δυσχέρειας, δεν μπορούν να τη φροντίσουν. Δεν μπορούν να προσφέρουν στο παιδί τους τη θεραπεία, τα φάρμακα και τις φυσιοθεραπείες που χρειάζεται ούτως ώστε η κατάσταση της υγείας της να σταθεροποιηθεί και να πιστεύει σε κάτι καλύτερο.

Μόνοι και ανήμποροι, απευθύνθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης των Χανίων, το οποίο αισιοδοξούσαν ότι θα μπορέσει να βοηθήσει την κόρη τους. Μάταια όμως... Οι οικονομικές ανάγκες και τα έξοδα για νοσηλεία που απαιτεί το πρόβλημα της υγείας της 55χρονης αγγίζουν τις 6.500 ευρώ τον μήνα! Ποσό δυσθεώρητο, το οποίο κανείς από εμάς τους απλούς ανθρώπους δε θα είχε τη δυνατότητα να το καλύψει.

Βλέποντας καθημερινά το χαμόγελο να σβήνει από το πρόσωπο της κόρης του, τις άμυνες, τις αντοχές αλλά κυρίως τη δύναμή της να φθίνουν, με πόνο ψυχής ο πατέρας της 55χρονης Μαρίας, φτάνοντας στο σημείο της απόγνωσης αφού δεν μπορεί να κάνει τίποτα οικονομικά για το παιδί του, παρά μόνο να το στηρίζει και να το ενθαρρύνει ψυχολογικά, απευθύνθηκε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”. Με φωνή τρεμάμενη, που με δυσκολία έβγαινε μέσα από λυγμούς και κλάματα που ακούγονταν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής, βρισκόμενος σε αδιέξοδο, ζητά απεγνωσμένα βοήθεια για το παιδί του απ’ όλους εμάς.

Έκκληση για βοήθεια

Όποιος μπορεί να μας βοηθήσει, ας το κάνει. Ζητάμε το παιδί μας να ζήσει. Δε θέλουμε να πεθάνει

«Όταν έπαθε το εγκεφαλικό η κόρη μου ήταν ανασφάλιστη. Μας είπαν ότι μπορούμε να απευθυνθούμε στο Κέντρο Αποκατάστασης στα Χανιά. Είχαμε ετοιμαστεί αποβραδίς να την πάμε στο Κέντρο και επιτέλους πιστεύαμε ότι θα κάνουμε κάτι για το παιδί μας. Την άλλη μέρα, όμως, πρωί-πρωί μάς παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε “δεν μπορούμε να δεχτούμε την κόρη σας, διότι ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τα έξοδά της”. Ζητούν 6.500 ευρώ τον μήνα. Πού να τα βρούμε; Είναι φύσιν αδύνατον. Οι δυνατότητές μας δεν μπορούν να κρατήσουν το παιδί μας στη ζωή. Ζητάμε μια οικονομική και μια ψυχολογική βοήθεια. Με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, ζητάμε να βοηθήσει το παιδί μας για να μην το χάσουμε. Είναι μια όμορφη κοπέλα και σπαράζει η ψυχή μας που τη βλέπουμε σε αυτήν την κατάσταση. Τα λεφτά που ζητάνε είναι πολλά. Το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη στιγμή στο παιδί μας είναι να το προσέχει μια γυναίκα στο σπίτι. Όμως και αυτές ζητάνε 600-800 ευρώ. Η Μαρία αυτή τη στιγμή παίρνει μια σύνταξη της τάξης των 670 ευρώ. Η φαρμακευτική θεραπεία που χρειάζεται να ακολουθεί απαιτεί, επίσης, πολλά έξοδα. Επιπλέον χρειάζεται φυσικοθεραπείες. Δεν μπορούμε να την αφήσουμε έτσι, γιατί το σώμα της θα πάθει αγκύλωση αν μείνει ακίνητη και τότε η κατάστασή της θα επιδεινωθεί. Όποιος μπορεί να μας βοηθήσει, ας το κάνει. Ζητάμε το παιδί μας να ζήσει. Δε θέλουμε να πεθάνει. Είναι κρίμα», μας λέει και η φωνή του κόβεται.

Θέλουν να μπει το παιδί τους σε κέντρο αποκατάστασης

Το συναίσθημα υπερτερεί και τον πιάνουν ξανά τα κλάματα: «Αν κάποιος διαβάσει το δημοσίευμα και νιώσει το πρόβλημα, τον πόνο και την ανάγκη μας, ας αναλάβει έστω και προσωρινά τη στήριξη του παιδιού μας. Βοηθήστε μας να μην πεθάνει. Είναι αμαρτία», λέει ο 80χρονος πατέρας, και ελπίζοντας στην ευαισθησία και το φιλότιμο όλων μας, προκειμένου να σωθεί μια ζωή, να σωθεί το παιδί του, εύχεται σε όλους μας υγεία, καθώς όπως λέει είναι το υπέρτατο αγαθό.

Οι γονείς της Μαρίας ζητούν είτε το παιδί τους να μπει στο Κέντρο Αποκατάστασης Χανίων, είτε σε κάποιο άλλο ίδρυμα που εξειδικεύεται στις περιπτώσεις ασθενών με εγκεφαλικό, με ένα χέρι βοηθείας να τους χαρίσει την ευκαιρία αυτή. Για όποιον θα ήθελε να βοηθήσει με τον τρόπο και τα μέσα που μπορεί, τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την οικογένεια της Μαρίας είναι 6942/658.513 και 2813/014.244.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News