Κρήτη

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων: Πότε θα «πιάσουν» δουλειά οι μπουλντόζες στην Κρήτη;

331 είναι οι αυθαίρετες κατασκευές που εντοπίζονται σε ολόκληρο το νησί

Η ώρα της εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης φαίνεται πως έφτασε για τη Κρήτη. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται ο διαγωνισμός, για την ανάδειξη του αναδόχου θα βγει στον αέρα στις 7 Ιανουαρίου.

Μάλιστα από το Από το Πράσινο Ταμείο έχουν ήδη εκταμιευθεί 1.135.000 ευρώ για αυτόν τον σκοπό.

331 είναι οι αυθαίρετες κατασκευές που εντοπίζονται σε ολόκληρη τη Κρήτη με τα πρωτεία ωστόσο να τα κρατά ο νομός Λασιθίου και το νομό Ηρακλείου να ακολουθεί κατά πόδας.

Οι αυθαιρεσίες ανά νομό

  • Λασίθι 128
  • Ηράκλειο  117
  • Χανιά 79
  • Ρέθυμνο  7

Τον Μάρτιο οι κατεδαφίσεις

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, εφόσον δεν υπάρξουν γραφειοκρατικές και άλλες καθυστερήσεις, οι πρώτες κατεδαφίσεις θα είναι γεγονός τον Μάρτιο με την αρχή φυσικά να γίνεται από το Λασίθι.

Όπως τονίζει στην ΚΡΗΤΗ TV  η συντονίστρια της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, τα χρήματα που η υπηρεσία αιτήθηκε έχουν ήδη εκταμιευθεί και το υπουργείο είναι ιδιαίτερα θερμό ως προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών με τη σκέψη σαφώς στο να μη καταγραφούν άλλες τραγωδίες, αντίστοιχες μ’ εκείνες στο Μάτι, στη χώρα μας.

Σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί αρχές Δεκεμβρίου στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος η συντονίστρια της αποκεντρωμένης διοίκησης είχε ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη για τις εκκρεμότητες με τον ίδιο να ζητά περαιτέρω ενημέρωση.

(φωτογραφία αρχείου)

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια