«Διδώ»: Πολύ νερό και στην Κρήτη – Ποιες περιοχές ξεχώρισαν σε ύψη βροχών

Κρήτη
«Διδώ»: Πολύ νερό και στην Κρήτη – Ποιες περιοχές ξεχώρισαν σε ύψη βροχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά ο καιρός για αύριο - Σε ποιες περιοχές έβρεξε καταρρακτωδώς

Τοπικά έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου με τα πιο αξιόλογα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Αττική ενώ η "Διδώ" φαίνεται να κάνει το... πέρασμα της και από την Κρήτη. 

Σημαντικά ύψη βροχής καταγράφονται την Τρίτη 10/02 στην Κρήτη. Στον πίνακα που ακολουθεί δίνονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που έχουν καταγραφεί από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, μέχρι τις 9 το βράδυ της Τρίτης 10/12.

Η βροχή που πέφτει κατά τόπους είναι έντονη και μάλιστα σύμφωνα με το meteo, το βραδυ της Τρίτης έβρεχε καταρρακτωδώς στα Φαλάσαρνα Χανίων, στο Έλος και τον Παλτανιά Χανίων,στα Πεζά Ηρακλείου, στην Κάνδανο και στο Ζυμβραγού Χανίων.

Νωρίτερα υπήρξαν στοιχεία, με τις 8 μεγαλύτερες καταγραφές βροχόπτωσης έως τις 16:00 το απόγευμα, πανελλαδικά. 

Μεταξύ των περιοχών αυτών, υπήρξε πάλι περιοχή της Κρήτης και συγκεκριμένα η Βαγιωνιά Ηρακλείου με 43 χιλιοστά βροχής.

Την πρώτη θέση κατείχε η Ιθάκη με 68mm, ακολουθεί η Ζάκυνθος με 61mm, το Σούνιο και το Λάυριο με 54 mm και στη συνέχεια τα Παξιμάδια Καρύστου και η Βαγιωνιά Ηρακλείου με 46 και 43 mm αντίστοιχα.

Η επέλαση της «Διδούς» στην Κρήτη

Πάντως, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις του meteo.gr, η… επέλαση της «Διδούς» από την Κρήτη θα διαρκέσει για ημέρες! Ειδικότερα, βροχές αλλά και καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Τρίτη, σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Αύριο, Τετάρτη, τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο ηπία, ενώ από την Πέμπτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν ξανά, με καταιγίδες, στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Μάλιστα, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στους ανέμους, οι οποίοι και θα φτάσουν έως και τα 9 Μποφόρ.

Νεότερα για τη Διδώ - Τετάρτη 11/12

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, και στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, με τοπικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα.

Μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης.

Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News