ΚΤΕΛ: Δωρεάν θα μεταφέρονται οι οικονομικά ευπαθείς φοιτητές

Κρήτη
ΚΤΕΛ: Δωρεάν θα μεταφέρονται οι οικονομικά ευπαθείς φοιτητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο υπογράφεται η σχετική σύμβαση

Δωρεάν θα μεταφέρονται οι οικονομικά ευπαθείς φοιτητές στο εξής.

Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί αύριο στις 10 το πρωί από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τους εκπροσώπους των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ Κρήτης, η σύμβαση για την δωρεάν μεταφορά των ευπαθών οικονομικά φοιτητών, παρουσία των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίου Κρήτης, Πολυτεχνείου Κρήτης και ΕΛΜΕΠΑ Κρήτης, του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και του Διευθυντή Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης.

Σημειώνεται ότι  το 50% του κόστους των Καρτών Δωρεάν Μετακίνησης Απόρων Φοιτητών θα καλυφθεί από τα ΚΤΕΛ της Κρήτης στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενώ το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί από το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Υγείας – Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «98.4», με αφορμή την σύμβαση που υπεγράφη για τη μεταφορά των ευπαθών οικονομικά φοιτητών στην περιφέρεια, αλλά και για άλλα θέματα.

«Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση για τη μεταφορά των ευπαθών οικονομικά φοιτητών στην περιφέρεια.

Το 50% του κόστους των Καρτών Δωρεάν Μετακίνησης Απόρων Φοιτητών θα καλυφθεί από τα ΚΤΕΛ της Κρήτης στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί από το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Σήμερα η πρώτη συνάντηση στην περιφέρεια των αρμόδιων Φορέων αναφορικά με την διάθεση των προς πώληση ειδών στα κυλικεία και με τη σκέψη στα στοιχεία που φέρνουν τα Ελληνόπουλα στη 2η θέση πανευρωπαϊκά της παιδικής παχυσαρκίας.

Αναφορικά με την ψυχική υγεία μπαίνουν σήμερα οι βάσεις για τη Δημιουργία Κέντρου Υγείας Αλτσχάϊμερ στο ΠαΓΝΗ, όπως επίσης τη δημιουργία ιατρείου Διαταραχών στο Ρέθυμνο παράλληλα με τη νοσηλεία ψυχικής υγείας κατ οίκον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News