«Backpackbrothers»: Συνδυάζουν τα ταξίδια με τον εθελοντισμό

Κρήτη
«Backpackbrothers»: Συνδυάζουν τα ταξίδια με τον εθελοντισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Τανζανία για την δημιουργία κέντρου βιώσιμης γεωργίας

Το επόμενο ταξίδι για τους «Backpackbrothers», τα αδέλφια Βαγγέλη και Σαράντη Σιμάκη, θα πραγματοποιηθεί στην Τανζανία και στο χωριό «Gongo» μαζί με τους εθελοντές από το «Wheeling2help», σε ένα πρότζεκτ με περιβαλλοντική αξία.  

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Ανδριανή» της ΚΡΗΤΗTV και την Ανδριανή Αγγελιδάκη, τα δυο αδέλφια αναφέρθηκαν στο σκοπό του επόμενου ταξιδιού αλλά και στην εθελοντική τους δράση.

«Θα βοηθήσουμε στην δημιουργία ενός «κέντρου βιώσιμης γεωργίας», ώστε να βοηθηθεί η τοπική κοινωνία, να γίνει πιο ανταγωνιστική με οικονομικούς όρους και να εξασφαλιστούν καλύτερα επίπεδα ζωής».

Ο χώρος αυτός θα μοιάζει με ένα μικρό συνεταιρισμό, «δίκαιου εμπορίου» (fair trade) ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα εκμετάλλευσης.

«Σκοπός μας είναι όπου πηγαίνουμε να αφήνουμε μια προσφορά για το μέρος. Ονειρευόμαστε να φέρουμε πίσω ένα σακίδιο γεμάτο εμπειρίες και η εμπειρία αυτή να μας αλλάξει ως ανθρώπους».

Τα δυο αδέλφια, έχουν δημιουργήσει και την εθελοντική ομάδα «ΑΤΑΧΤΟΙ», που έχει προσφέρει εντός και εκτός Κρήτης σπουδαία πράγματα, αρά έχουν την εμπειρία να βοηθήσουν ουσιαστικά τους ανθρώπους στην μακρινή αυτή χώρα.

Ο Σαράντης έχει ταξιδέψει ξανά για εθελοντικές δράσεις σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως το Νεπάλ, αλλά θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχει με τον αδελφό του, τον Βαγγέλη. Συνολικά θα πάνε 4 γκρουπ στο συγκεκριμένο χωριό σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους.

«Μιλάμε για οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όμως βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί με την κατάσταση που επικρατεί σε χώρες όπως η Τανζανία. Στην χώρα μας υπάρχει περισσότερο μια κρίση αξιών, εσωστρέφεια και έλλειψη εθελοντισμού. Θέλουμε να δώσουμε μέσα από τα ταξίδια ένα κοινωνικό μήνυμα, ένα εθελοντικό πρότυπο και να επηρεάζουμε θετικά και άλλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News