Κρήτη

Μ. Ραλάκης: Ζητάμε την επιστροφή των συντάξεων μας

Παγκρήτια κινητοποίηση των Συνταξιουχικών Ενώσεων σήμερα στο Ρέθυμνο διεκδικώντας την επαναφορά των συντάξεων στα πρότερα επίπεδα, την επανακαταβολή της 13ης  σύνταξης και την επιστροφή των χρημάτων τους στα Ταμεία, όπως ο πρώην ΓΓ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Μανόλης Ραλάκης λέει στον 98.4.

«Στέλνουμε το μήνυμα σε κάθε κυβέρνηση, ότι ο αγώνας μας θα είναι συνεχής» αναφέρει ενδεικτικά.

Εντωμεταξύ μάδα εργασίας που θα καταρτίσει σχέδιο νόμου για συμμόρφωση του ασφαλιστικού με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας  (ΣτΕ) συστήνεται στο υπουργείο Εργασίας.  Στόχος της κυβέρνησης είναι η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία να εκδηλωθεί έως το τέλος του έτους.

 Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματική τη διάταξη που ορίζει ως βάση για τον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Αρά τα όποια αναδρομικά θα περιοριστούν στο κενό διάστημα, στο δεκάμηνο που μεσολαβεί ανάμεσα στην προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015 και την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και για αυτό το δεκάμηνο τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν ανέρχονται στα 4 δισ. ευρώ και οι συνταξιούχοι μπορούν να προσδοκούν αναδρομικά από 667 έως 7.340 ευρώ. Τα αναδρομικά αυτά αφορούν σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει, ότι τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν σε 72 δόσεις και σε βάθος χρόνου έξι ετών προκειμένου να μην εκτροχιαστεί ο δημοσιονομικός σχεδιασμός και να διασφαλιστεί η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια