Κρήτη

«Μνήμες Γαίας»: Ένα... ταξίδι από το Ηράκλειο στα Παγκόσμια Γεωπάρκα

Εσύ... θέλεις να αφουγκραστείς τις ψηφίδες από τις περιοχές ιδιαίτερης γεωλογικής σημασίας;

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης καλωσορίζει στις εγκαταστάσεις του την έκθεση «Μνήμες Γαίας».

Πρόκειται για μία έκθεση που διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου στα πλαίσια του έργου GEO-IN και χρηματοδοτείται από τα πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Κύπρος.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου.

Ένα ταξίδι στα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO της Λέσβου, του Ψηλορείτη, της Σητείας, και του Τροόδους της Κύπρου που φιλοδοξεί να ξεδιπλώσει την ιστορία του πλανήτη μέσα από εικόνες γεωλογικών και φυσικών μνημείων, καθώς και να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τις δραστηριότητες των Παγκόσμιων Γεωπάρκων. Η έκθεση αποτελείται από πληροφοριακό υλικό για τα γεωπάρκα, δείγματα απολιθωμάτων, με χαρακτηριστικά απολιθωμένα δόντια και οστά προγονικών δεινοθηρίων, απολιθώματα θαλάσσιων οργανισμών, φυτών της Λέσβου, βίντεο και διαδραστικές οθόνες πληροφόρησης. Η έκθεση συμπληρώνεται με τον 5,5 μέτρων μήκους απολιθωμένο κορμό μίας προγονικής μορφής κωνοφόρου ηλικίας 18 εκατ. χρόνων από τη Λέσβο.

Ψηφίδες από περιοχές ιδιαίτερης γεωλογικής σημασίας, σπανιότητας ή κάλλους, προσφέρουν στο κοινό και στους μαθητές μία πολύ ενδιαφέρουσα αφήγηση της ιστορίας και της εξέλιξης της Γης.

Απομένει στον επισκέπτη/επισκέπτρια η επιθυμία να τις αφουγκραστεί!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια