Καιρός: «Ψήνεται» η Κρήτη και γεμίζουν οι παραλίες

Κρήτη
Καιρός: «Ψήνεται» η Κρήτη και γεμίζουν οι παραλίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις παραλίες

Καμίνι η Κρήτη λόγω καύσωνα καθώς από την Παρασκευή η θερμοκρασία αγγίζει τους 39- 40βαθμούς ιδιαίτερα στα νότια παράλια του νησιού. Τυχεροί οι αδειούχοι του Αυγούστου που μπορούν να απολαύσουν τη δροσιά της θάλασσας και να οργανώσουν μικρές και μεγάλες αποδράσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Νότια Κρήτη τοπικά έως τους 39 βαθμούς Κελσίου και από 25 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Ο υδράργυρος θα φτάσει έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 24 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39-40 βαθμούς Κελσίου), 21 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Στερεά έως τους 38 – 39 βαθμούς Κελσίου), 26 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες

Στο «κόκκινο» θα βρεθελι την Παρασκευή η Κρήτη και συγκεκριμένα οι περιοχές:

Λέντας 38°C

Μοίρες 38°C

Σφακιά 35°C

Τυμπάκι 38°C

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λαγουβάρδο υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται επικρατούν την Παρασκευή 02/08 σε περιοχές της Νότιας Κρήτης, όπου τοπικά η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς (περιοχή Μεσαράς, βλ. χάρτη που ακολουθεί).

Το Σάββατο 03/08 η θερμοκρασία θα ανέβει και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, όπως διακρίνεται στον χάρτη που ακολουθεί.

Δείτε τις εκτιμώμενες θερμοκρασίες για την Παρασκευή 2/8 σύμφωνα με το meteo.gr

Ζέστη προβλέπεται και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.Ηλιοφάνεια και ζέστη, με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News