Μ. Καρκαβάτσος: Η μάχη για τη ζωή μας συνεχίζεται

Κρήτη
Μ. Καρκαβάτσος: Η μάχη για τη ζωή μας συνεχίζεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μας βρουν και πάλι απέναντί τους, στους δρόμους.

Οι αγροτικοί σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, Καζαντζάκη, καθώς και οι Επιτροπές αγώνα αγροτών Τυμπακίου, Αρκαλοχωρίου με ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως η Κυβέρνηση και η ΕΕ ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος τους, σημειώνοντας ότι θα τους βρουν απέναντί τους.

Ο Μανώλης Καρκαβάτσος πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, μιλώντας στον 98.4 αναφέρθηκε στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου και στις ανισότητες μεταξύ κόστους παραγωγής και τιμής προϊόντος.

«Καλούμε τους μικρομεσαίους παραγωγούς» επισημαίνουν οι αγροτικοί σύλλογοι, « να οργανώσουν τον αγώνα τους, να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις και οι οδηγίες της ΕΕ από την κυβέρνηση, οι σχεδιασμοί της νέας κυβέρνησης για τον ΕΛΓΑ, την ομηρία μας με τις ανοιχτές τιμές προϊόντων. Διατυπώνουμε ξανά την πάγια θέση μας και διεκδικούμε:

ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση

ΕΛΓΑ που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή, αλλά και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους

Ούτε σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων!

Όχι στην εφαρμογή της απαράδεκτης απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ.

Κατώτερες εγγυημένες από το κράτος τιμές για το λάδι, το σταφύλι και όλα τα αγροτικά προϊόντα ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News