Την βίασαν την ημέρα των γενεθλίων της – Στο σκαμνί για τον εφιάλτη στην συμπατριώτισσα τους

Κρήτη
Την βίασαν την ημέρα των γενεθλίων της – Στο σκαμνί για τον εφιάλτη στην συμπατριώτισσα τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυπνούν μνήμες από το τραγικό περιστατικό με πρωταγωνιστές Βρετανούς

Σήμερα, αναμένεται να εκδικαστεί - σε δεύτερο βαθμό - η υπόθεση μιας 22χρονης Βρετανίδας, η οποία επίσης φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από δύο νεαρούς συμπατριώτες της, στα Μάλια.

Το εν λόγω συμβάν είχε λάβει χώρα πριν από περίπου 4 χρόνια. Τον Ιούλιο του 2015, η 18χρονη - τότε - κοπέλα είχε έρθει στην Κρήτη από την πατρίδα της, μαζί με τις φίλες της, προκειμένου να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στα Μάλια.

Εκεί βρίσκονταν την περίοδο εκείνη και οι δύο κατηγορούμενοι (σ.σ. 20 ετών τότε), οι οποίοι επίσης παραθέριζαν στην Κρήτη με την παρέα τους.

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει τότε η Βρετανίδα, το βράδυ που έλαβε χώρα το συμβάν, η ίδια γιόρταζε τα 18α γενέθλιά της.

Η κοπέλα διασκέδαζε με τους νεαρούς σε μπαρ των Μαλίων, όπου φέρονται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Όπως καταγγέλλει η κοπέλα, κάποια στιγμή αποχώρησαν μαζί από το μαγαζί και οι δύο νεαροί την οδήγησαν σε δωμάτιο, όπου τη βίασαν. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η ίδια προσπάθησε να αντισταθεί, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Ιούνιο του 2017. Οι δύο νεαροί είχαν υποστηρίξει τότε ότι ουδέποτε βίασαν τη συμπατριώτισσά τους. Ειδικότερα, οι δύο 24χρονοι - σήμερα - άνδρες ισχυρίστηκαν ότι είναι αθώοι, καθώς, ό,τι συνέβη μεταξύ των τριών τους, έγινε με τη συγκατάθεση της κοπέλας.

 Εξάλλου, οι νεαροί είχαν υποστηρίξει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι ακινητοποίησαν την ομοεθνή τους. Τελικά, πριν από περίπου δύο χρόνια, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχους τους δύο Βρετανούς, στους οποίους επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών. Σημειώνεται ότι το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Επίσης, η Έδρα είχε τότε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους, κάτι που σημαίνει ότι παραμένουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News