«Καμπάνες» σε «3» για το θερμοκήπιο με τα 2600 χασισόδεντρα στην Ιεράπετρα!

Κρήτη
«Καμπάνες» σε «3» για το θερμοκήπιο με τα 2600 χασισόδεντρα στην Ιεράπετρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πλήρωσαν»… ακριβά την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

«Βαριές» καμπάνες επιφύλασσε νωρίτερα σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στους 3 από τους 4 Κρητικούς που δικάζονταν για τα περισσότερα από 2600 δενδρύλλια κάνναβης, που είχαν βρεθεί μέσα σε θερμοκήπιο, στην Ιεράπετρα, τον Ιούνιο του 2018.

Ένας κατηγορούμενος από το Μυλοπόταμο, ο οποίος - εκτός των άλλων - έκρυβε σε αποθηκευτικούς χώρους ιδιοκτησίας του 133 χασισόδεντρα αλλά και σχεδόν 22 κιλά κάνναβης, καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν κάθειρξη 7 ετών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 53.500 ευρώ.

Στους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους (2 Ιεραπετρίτες κι ένας Ρεθυμνιώτης), το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν μικρότερες ποινές.

Στον έναν από τους δύο Ιεραπετρίτες που δικάζονταν, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 4 μηνών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 10.300 ευρώ.

Ο έτερος Λασιθιώτης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 10.500 ευρώ.

Τέλος, στον τέταρτο κατηγορούμενο με καταγωγή από το Ρέθυμνο,  επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 2 μηνών.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος είναι ο μόνος από τους καταδικασθέντες, ο οποίος αφήνεται ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

Όλοι οι υπόλοιποι επιστρέφουν στη φυλακή.

 Η Αστυνομία είχε κάνει «έφοδο» τον περασμένο Ιούνιο στη χασισοφυτεία - «μαμούθ» που καλλιεργείτο στην Ιεράπετρα και συγκεκριμένα μέσα σε θερμοκήπιο.

Στο εσωτερικό τού θερμοκηπίου, όπου καλλιεργούνταν - εκτός από κάνναβη - αγγούρια (!), η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και τους τέσσερις κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν. Συνολικά εντοπίστηκαν 2.627 δενδρύλλια κάνναβης.

Παράλληλα, έγινε «ντου» της Αστυνομίας και σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου. Εκεί έγιναν ενδελεχείς έρευνες σε αποθηκευτικούς χώρους ιδιοκτησίας ενός ντόπιου, όπου εντοπίστηκαν - μεταξύ άλλων -  133 χασισόδεντρα αλλά και σχεδόν 22 κιλά κάνναβης!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News