Κρήτη

Πρωτομαγιά με άστατο καιρό και βροχές στην Κρήτη

Ασταθής ο καιρός για τις επόμενες ημέρες στο νησί μας

Καλοκαίρι θα «μυρίσει» η Πρωτομαγιά στην Κρήτη, ωστόσο σε τοπικό επίπεδο αναμένεται να εμφανιστούν νεφώσεις και ίσως παροδικές ασθενείς βροχές.

Σημειώνεται ότι η περίοδος της Άνοιξης πάντοτε εμφανίζει τις αδυναμίες των προγνωστικών μοντέλων, λόγω της ατμοσφαιρικής αστάθειας, να αποτυπώσουν με απόλυτη αξιοπιστία τα προγνωστικά δεδομένα του καιρού.

Το αίτιο όμως το οποίο αναμένεται να προκαλέσει αυτή την αστάθεια για τις επόμενες ημέρες δεν είναι καθόλου ανησυχητικό, και ιδιαίτερα για το νησί μας, δίνοντας την πιθανότητα εμφάνισης κάποιων νεφώσεων, πρόσκαιρα και αυξημένων ενώ με μικρότερη ακόμη πιθανότητα δίνεται και κάποια παροδική ασθενής βροχή σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας.

Πρωτομαγιά

Με αυτά τα δεδομένα για την Τετάρτη, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, αναμένεται γενικά καλός καιρός αλλά πρόσκαιρα και λίγο άστατος με την εμφάνιση νεφώσεων οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν ενώ υπάρχει και μία μικρή πιθανότητα να σημειωθεί κάποια ασθενής παροδική βροχή σε τοπικό επίπεδο.

Οι άνεμοι δεν εμφανίζουν καμία τάση ενίσχυσης και θα διατηρηθούν από δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους, κατά τόπους, να φθάνει στα 3 - 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί και πάλι σε πολύ καλά για την εποχή επίπεδα με την ελάχιστη να κυμαίνεται στους 12 έως 14 ⁰C ενώ η μέγιστη θα ξεπεράσει και πάλι τους 22 ⁰C.

Χαρακτηριστική επίσης είναι και η καθαρότητα της ατμόσφαιρας μετά την υποχώρηση της μεταφερόμενης Αφρικανικής σκόνης ήδη από την Κυριακή του Πάσχα. Ευχάριστο επίσης είναι το γεγονός ότι τα προγνωστικά δεδομένα δεν ευνοούν κάποια μεταφορά μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας.

Πέμπτη 2 Μαΐου

Για την Πέμπτη αναμένεται γενικά καλός καιρός ενώ δεν αποκλείεται στην ανατολική Κρήτη και πάλι η περιορισμένη αστάθεια να προκαλέσει νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με μικρή την πιθανότητα για κάποια ασθενή παροδική βροχή.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με μικρή ενίσχυση στην ένταση τους φθάνοντας στα 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο ως προς τις ελάχιστες τιμές της, τις βραδινές και πρωινές ώρες, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω και της ηλιοφάνειας, θα ξεπερνάει και τους 21⁰C.

Παρασκευή 3 Μαΐου

Πολύ καλός καιρός αναμένεται και για την Παρασκευή για ολόκληρη την Κρήτη με τους δυτικούς ανέμους να εξασθενούν και πάλι επανερχόμενοι στα 3 - 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Αβέβαιη παραμένει η προγνωστική εικόνα του καιρού για το Σαββατοκύριακο εμφανίζοντας όμως μία τάση ενίσχυσης των νοτίων ανέμων σε βόρεια τμήματα της Κρήτης και των ανατολικών - νοτιοανατολικών στα νότια. Η θερμοκρασία πάντως αναμένεται να ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια