default-image

Ειδικός Φόρος Τηλεόρασης: Άρση της αδικίας στα κανάλια

Κρήτη
Ειδικός Φόρος Τηλεόρασης: Άρση της αδικίας στα κανάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τροπολογία στη Βουλή ο Ειδικός Φόρος Τηλεόρασης μειώνεται στο 5% για όλα τα τηλεοπτικά μέσα

Τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή που απαλλάσσει το σύνολο των τηλεοπτικών Μέσων της χώρας από τον Ειδικό Φόρο Τηλεόρασης 20%, θεσπίζοντας φόρο της τάξης του 5% και για τα κανάλια της περιφέρειας.

Ουσιαστικά αίρεται μια αδικία που υπήρχε μεταξύ των καναλιών εθνικής εμβέλειας και των περιφερειακών, καθώς τα μεν πρώτα πλήρωναν Ειδικό Φόρο 5% και τα δεύτερα 20%, ανακόπτοντας έτσι τα έσοδα, αφού λειτουργούσε αποτρεπτικά για τους διαφημιζόμενους.

Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ), το οποίο είχε εκφραστεί για άλλη μια φορά με επίταση από τον πρόεδρο της Ένωσης και πρόεδρο του Ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV κ. Αντώνη Δημητρίου στο συνέδριο “Salonica Electronix 2019”, που διεξήχθη πριν από μερικές ημέρες στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα τότε, στις αρχές Απριλίου, από το βήμα του ίδιου συνεδρίου ο κ. Δημητρίου είχε προειδοποιήσει με εμφατικό τρόπο ότι «εάν δεν τακτοποιηθεί το θέμα τις επόμενες ημέρες, θα προσφύγουμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και σε αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα...», εξηγώντας ταυτόχρονα ότι «σε όλες τις κατηγορίες των τηλεοπτικών ΜΜΕ ο φόρος αυτός, που επιβάλλεται επί των διαφημίσεων, μειώθηκε από 20% σε 5%, εκτός από τα περιφερειακά κανάλια, στα οποία παρέμεινε 20%. Είναι μια εντελώς άδικη, παράλογη και αδικαιολόγητη εξαίρεση, που, αν συνεχιστεί κι άλλο, θα μας βγάλει τελείως εκτός διαφημιστικής αγοράς, καθώς θα είμαστε ο μόνος κλάδος στην τηλεοπτική διαφημιστική αγορά που θα επιβαρύνεται με τον φόρο. Επειδή υπάρχει αυτός ο φόρος ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ο πελάτης αποστρέφεται την εμπορική συναλλαγή. Και έτσι δεν υπάρχουν έσοδα».

«Τα έσοδα του φόρου είναι συνολικά 500.000 ευρώ, δηλαδή ασήμαντος δημοσιονομικά φόρος», είχε υπογραμμίσει ο κ. Δημητρίου.

Η τροπολογία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News