Ένοχοι οι «3» για τη φονική έκρηξη στην Αμμουδάρα - Τι ποινές τους επιβλήθηκαν;

Κρήτη
Ένοχοι οι «3» για τη φονική έκρηξη στην Αμμουδάρα - Τι ποινές τους επιβλήθηκαν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 47χρονου Νεκτάριου Μακρυγιαννάκη

Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα το απόγευμα και οι τρεις κατηγορούμενοι, στελέχη εταιρείας υγραερίου, για την υπόθεση της φονικής έκρηξης που είχε σημειωθεί πριν από περίπου έξι χρόνια, στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα ο 47χρονος Νεκτάριος Μακρυγιαννάκης, ο οποίος εξέπνευσε τελικά δύο εβδομάδες αργότερα, σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε τελικά ποινές φυλάκισης και στους τρεις άνδρες: Συγκεκριμένα, οι «3» καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, για την πράξη της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια» σε βάρος του αείμνηστου Μακρυγιαννάκη.

Επισημαίνεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε και στους 3 το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Το δυστύχημα είχε λάβει χώρα, τον Απρίλιο του 2013, κατά τον ανεφοδιασμό δεξαμενής με υγραέριο έξω από ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

Οδηγός του βυτιοφόρου που μετέφερε το υγραέριο, ήταν ο 47χρονος Νεκτάριος Μακρυγιαννάκης, ο οποίος τυλίχτηκε στις φλόγες. 

Ο άτυχος πατέρας δύο παιδιών, υπέστη βαρύτατα εγκαύματα και είχε μεταφερθεί τότε αεροπορικώς στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Αθήνας, όπου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, περίπου δύο εβδομάδες μετά το συμβάν.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Μακρυγιαννάκη, Διονύσιος Βέρρας, «η οικογένεια εκφράζει την ικανοποίηση της για την απόφαση αλλά από εκεί και πέρα καμία δικαστική απόφαση δεν πρόκειται να φέρει τον άνθρωπό της πίσω».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News