Μεταφορικό ισοδύναμο: Επιχειρήσεις της Κρήτης στο μέτρο

Κρήτη
Μεταφορικό ισοδύναμο: Επιχειρήσεις της Κρήτης στο μέτρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντάσσεται η Κρήτη στο μεταφορικό ισοδύναμο

Σημαντική εξέλιξη για την Κρήτη και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα θεωρείται η τροπολογία «Για την τροποποίηση του ν. 4551/2018 αναφορικά με την επέκταση της χορήγησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε περισσότερους δικαιούχους» που παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. Κι αυτό γιατί εντάσσεται τελικά και η Κρήτη στο μέτρο όπως είχε ανακοινωθεί. 

Ο κ. Σαντορινιός επισήμανε ότι στην τροπολογία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά που κάνει μελέτη μαζί με τα επιμελητήρια της Κρήτης, θα δοθεί η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, για πρώτη φορά, επιχειρήσεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν αυξημένο κόστος μεταφοράς από και προς την Κρήτη.

Εντάσσονται επιχειρήσεις της Κρήτης

«Μετά από διαβουλεύσεις που έγιναν στην Βουλή αλλά και διαβουλεύσεις με την Περιφέρεια, τους Δήμους και τα επιμελητήρια της Κρήτης, εντάσσονται στο μέτρο και μια σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες της Κρήτης για τη μεταφορά των προϊόντων τους από και προς το νησί, διότι διαπιστώσαμε ότι υπάρχει επιπλέον κόστος για τους επιχειρηματίες λόγω της ακτοπλοϊκής μεταφοράς. Για το λόγο αυτό το Πανεπιστήμιο Πειραιά εκπονεί μελέτη μετά από οδηγία της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων της Κρήτης και με βάση τα αποτελέσματα θα οριστικοποιηθεί η ένταξη τους με αντίστοιχη ΚΥΑ».

Εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα αεροπορικά εισιτήρια

«Οι αρνητικές πτυχές της Νησιωτικότητας, οι οποίες αφορούν όχι μόνο τις καιρικές συνθήκες αλλά και τον χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά των επιβατών από και προς τα νησιά, αντιμετωπίζονται με την παρούσα τροπολογία, όπου προστίθεται στις επιλέξιμες μεταφορικές δυνατότητες των νησιωτών και η αεροπορική μεταφορά, ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας για τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας». Η επιδότηση, όπως ανέφερε ο Ν. Σαντορινιός, θα γίνεται με βάση τις ακτοπλοϊκές μεταφορές και δεν θα τις υπερβαίνει. «Επιδοτούμε τους νησιώτες μας για να έχουν ίση αντιμετώπιση και πρόσβαση σε όλα τα μεταφορικά μέσα, δεν επιδοτούμε τις αεροπορικές ή τις αντίστοιχες ακτοπλοϊκές εταιρείες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News