Κρήτη

Νέα Ζηλανδία: Τη φρίκη έζησαν Κρητικοί εκδρομείς

Τη στιγμή του μακελειού οι Κρητικοί έμπαιναν στην πόλη

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που έζησαν οι Έλληνες και μεταξύ αυτών Κρητικοί εκδρομείς που βρέθηκαν στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας , στην πόλη που έζησε μια απο τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις.  Η υφήλιος είναι μουδιασμένη ενώ σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο σοκ που δημοσίευσε ο μακελάρης την στιγμή που έσπερνε τον θανάτο.

Προσοχή ακουλουθούν σκληρές εικόνες:

Σύμφωνα με την επικεφαλής της εκδρομής κ.Χριστακοπούλου που μίλησε στο ΣΚΑΪ τη στιγμή που συνέβαινε το περιστατικό, η ομάδα Ελλήνων έμπαινε στην πόλη. Όπως περιέγραψε: «Δεν προλάβαμε να φτάσουμε εκεί γιατί η αστυνομία είχε μπλοκάρει όλο το κέντρο και μας απομάκρυναν». Όπως εξήγησε: «Έχουμε έρθει εκδρομή, 19 άτομα. Πέσαμε σε αυτό το φοβερό περιστατικό και αυτό θέλω να τονίσω το πώς αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι κάτι που τους σοκάρει… Είναι μια μικρή πόλη έκλεισαν το κέντρο και δεν άφησαν κανέναν να περάσει να ανοίξει η πόρτα και να βγουν πουθενά τα παιδιά και η αστυνομία είχε ελεύθερο το πεδίο να δρα. Συνέβησαν σε δύο ναούς. Είμαστε στο ξενοδοχείο μας και το κέντρο έχει ελευθερωθεί πλέον αλλά δεν έχουμε λόγο να πάμε πλέον. Ο δράστης είναι Χριστιανός και όχι μουσουλμάνος».

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Ζηλανδία, Γιώργος Νεονάκης δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων του μακελειού. Όπως ανέφερε ο κ. Νεονάκης, ο 28χρονος δράστης, πριν προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο επιτίθεται εναντίον των Μουσουλμάνων που έχουν πλημμυρίσει, όπως γράφει τον δυτικό κόσμο.

Σχόλια