Νέα Ζηλανδία: Το 10λεπτο video της «μεγάλης σφαγής» - Σκληρές εικόνες

Κόσμος
Νέα Ζηλανδία: Το 10λεπτο video της «μεγάλης σφαγής» - Σκληρές εικόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόλυτη φρίκη από τον 28χρονο μακελάρη

Ανατριχίλα, σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο, εν ψυχρώ, σε δεκάδες ανθρώπους που βρίσκονταν σε τζαμιά στην περιοχή Κράιστσερτς.

Φρίκη ωστόσο προκαλεί το γεγονός  το γεγονός ότι ο Μπρέντον Τάραντ μετέδιδε online το μακελειό που προκάλεσε. Από την στιγμή δηλαδή που βρίσκεται στο αυτοκίνητο του και κατευθύνεται προς το συγκεκριμένο μέρος μέχρι και όταν πλέον έχουν όλα τελειώσει και ο στυγερός δολοφόνος μπαίνει στο αυτοκίνητο του και αποχωρεί από τον τόπο των πολύνεκρων επιθέσεων.

Εικόνες, γροθιά στο στομάχι οι οποίες είναι πραγματικά σκληρές και κόβουν την ανάσα αφού με ένα όπλο στο χέρι και χωρίς κανένα δισταγμό αποτυπώνεται μία από τις πιο σοκαριστικές, απάνθρωπες, τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν καταγραφεί και αποτυπώνουν την φρικαλεότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Ο σφαγέας της Νέας Ζηλανδίας  είναι ένας  28χρονος  ακροδεξιός τρομοκράτης. Καθαρός Ναζί, Αγγλοσάξονας, εμπνευσμένος από τον Νορβηγό μακελάρη του Όσλο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, παραληρηματικός, χαμηλού πνευματικού επιπέδου, γεμάτος μίσος για τα πάντα και τους πάντες, από φτωχή οικογένεια, αμόρφωτος, χωρίς ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Ο ίδιος είχε προειδοποιήσει για το τρομοκρατικό χτύπημα στα social media. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αστυνομία κατάφερε και συνέλαβε τον συγκεκριμένο άνδρα.

«Σφαγή» στο Κράιστσερτς, 49 νεκροί από επιθέσεις στα δύο τεμένη

Τους 49 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις σημερινές επιθέσεις εναντίον δύο τεμενών στην πόλη Κράιστσερτς, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας Μάικ Μπους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Νωρίτερα σε επίσημη ενημέρωση η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Άρντερν μίλησε για 40 νεκρούς .Μεταξύ των θυμάτων σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας, βρίσκονται και πολλά παιδιά. Περίπου 48 άνθρωποι, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται με τραύματα από σφαίρες, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας. Τα τραύματά τους ποικίλουν από ελαφρά έως και σοβαρά, διευκρίνισαν οι αρχές.

 Η Άρντερν επεσήμανε ότι η Νέα Ζηλανδία έχει τεθεί στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού, ενώ πρόσθεσε ότι οι τέσσερις φερόμενοι δράστες του μακελειού που έχουν συλληφθεί έχουν εξτρεμιστικές απόψεις, αλλά δεν περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες ασφαλείας.  Αυστραλός, «εξτρεμιστής της άκρας δεξιάς» ο οπλοφόρος στο Κράιστσερτς, αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Όπως αναφέρει η αστυνομία ο δράστης είναι ένας 28χρονος γεννημένος στην Αυστραλία που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε το όνομα «Brenton Tarrant». Η αστυνομία εξουδετέρωσε εκρηκτικούς μηχανισμούς μετά τη σφαγή στην Κράιστσερτς και ζήτησε από όλα τα τεμένη της χώρας να κλείσουν τις πόρτες τους. Ήδη οι άρχες έχουν προχωρήσει στις συλλήψεις τεσσάρων ατόμων, τριών αντρών και μιας γυναίκας.    

 Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο ένας από τους δράστες των επιθέσεων φόραγε στολή παραλλαγής , αλεξίσφαιρο και κράνος και χρησιμοποίησε αυτόματο τουφέκι όταν άνοιξε πυρ μέσα στο ένα από τα τεμένη, στο κέντρο της πόλης. Δεν υπάρχει καμία θέση σε αυτή τη χώρα» για πράξεις «τόσο ακραίας βίας», δηλώνει η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν

Ο «turkofagos» του μακελάρη

Ο 28χρονος μακελάρης,  είχε γράψει πάνω στα όπλα που χρησιμοποίησε για τη σφαγή στη Νέα Ζηλανδία, ονόματα άλλων δραστών πολύνεκρων επιθέσεων. Υπάρχει όμως μια λέξη γραμμένη σε ένα από τα όπλα που προκαλεί αίσθηση. Είναι η λέξη «turkofagos», όπως αποκαλύπτουν εικόνες που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκος Μάρκελος.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας δημοσιογράφος, ο Τάραντ, στα όπλα που χρησιμοποίησε αναφέρεται σε διάφορους που στο παρελθόν πολέμησαν κατά των Οθωμανών και πιθανότατα «θαύμαζε», με αρρωστημένο βέβαια τρόπο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

 Νέα Ζηλανδία: Τη φρίκη έζησαν Κρητικοί εκδρομείς

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που έζησαν οι Έλληνες και μεταξύ αυτών Κρητικοί εκδρομείς που βρέθηκαν στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας τη στιγμής της επίθεσης με δεκάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της εκδρομής κ.Χριστακοπούλου που μίλησε στο ΣΚΑΪ τη στιγμή που συνέβαινε το περιστατικό, η ομάδα Ελλήνων έμπαινε στην πόλη. Όπως περιέγραψε: «Δεν προλάβαμε να φτάσουμε εκεί γιατί η αστυνομία είχε μπλοκάρει όλο το κέντρο και μας απομάκρυναν». Όπως εξήγησε: «Έχουμε έρθει εκδρομή, 19 άτομα. Πέσαμε σε αυτό το φοβερό περιστατικό και αυτό θέλω να τονίσω το πώς αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι κάτι που τους σοκάρει… Είναι μια μικρή πόλη έκλεισαν το κέντρο και δεν άφησαν κανέναν να περάσει να ανοίξει η πόρτα και να βγουν πουθενά τα παιδιά και η αστυνομία είχε ελεύθερο το πεδίο να δρα. Συνέβησαν σε δύο ναούς. Είμαστε στο ξενοδοχείο μας και το κέντρο έχει ελευθερωθεί πλέον αλλά δεν έχουμε λόγο να πάμε πλέον. Ο δράστης είναι Χριστιανός και όχι μουσουλμάνος».

 Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Ζηλανδία, Γιώργος Νεονάκης δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων του μακελειού. Όπως ανέφερε ο κ. Νεονάκης, ο 28χρονος δράστης, πριν προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο επιτίθεται εναντίον των Μουσουλμάνων που έχουν πλημμυρίσει, όπως γράφει τον δυτικό κόσμο.

Μήνυμα του Μητροπολίτη Ν. Ζηλανδίας Μύρων για το τρομοκρατικό χτύπημα

 «Έχουμε παγώσει με τα όσα συνέβησαν στο Νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας» λέει στον 98.4 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μύρων με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης.

Αναφέρει ότι η Νέα Ζηλανδία είναι μία ανοικτή κι ανεκτική κοινωνία, πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες Έλληνες και πως άμεσα θα επικοινωνήσει με την Μουσουλμανική Κοινότητα προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση του. Στο νότιο νησί, όπου και το μακελειό, η ελληνική κοινότητα, όπως είπε, είναι καλά και ανάμεσα τους και οι δύο Χανιώτισσες που ζουν μόνιμα εκεί.

«Είναι πρωτόγνωρα όλα αυτά για εμάς. Δεν αισθανόμαστε ανασφάλεια. Η Νέα Ζηλανδία είναι ασφαλής και φιλειρηνική χώρα. Είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Θεού, αδέλφια κι ένα» αναφέρει μεταξύ άλλων.

https://www.youtube.com/watch?v=Mw3XaLKGYzA?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Παρακολουθήστε εδώ live

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News