default-image

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από και προς Κρήτη

Κρήτη
Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από και προς Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για ορισμένες περιοχές - Στις 11 το βράδυ θα αναχωρήσουν τα πλοία για την Κρήτη - Πώς διαμορφώνονται τα δρομολόγια από την Κρήτη

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα πελάγη τα 9 με 10 μποφόρ.

Ωστόσο κανονικά θα αναχωρήσουν τα πλοία από το λιμάνι του Ηρακλείου, απλά με τροποποίηση στις ώρες.

Ειδικότερα, το πλοίο των Μινωικών Knosos Palace θα αναχωρήσει κανονικά στις 20:30 από το λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ το πλοίο των ΑΝΕΚ ΚΡΗΤΗ II θα αναχωρήσει με καθυστέρηση και αντί 21:00 θα φύγει στις 12:00 π.μ.

Από το Λιμάνι των Χανίων, αναμένεται να αναχωρήσουν Knosos Palace και Blue Galaxy κανονικά, ωστόσο ενδέχεται ο απόπλους να γίνει με καθυστέρηση.

Προς Κρήτη και άλλα λιμάνια

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ στις 8 το βράδυ θα αναχωρήσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "ΔΙΑΓΟΡΑΣ" για Χίο και Μυτιλήνη.

Στις 11 το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσουν επίσης από Πειραιά για Κρήτη και συγκεκριμένα για το Ηράκλειο, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Horizon", για τα Χανιά το "ΕΛΥΡΟΣ" και το "Φαιστός Παλάς" για Ηράκλειο - Χανιά.

Από το λιμάνι της Ραφήνας, τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται μόνο έως το Μαρμάρι.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων από το Λαύριο.

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Από την Κυλλήνη δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για την Κεφαλλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων που μπορεί να υπάρξουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Συγκεκριμένα, άνεμοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 7-8 μποφόρ θα πνέουν ως τις 12 τα μεσάνυχτα στο νοτιοδυτικό Κρητικό πέλαγος, το οποίο ορίζεται στη νότια Κρήτη από τη Μεσαρά και δυτικότερα.

Στο ανατολικό Κρητικό πέλαγος, δηλαδή από τις Γούβες ως τη Σητεία, θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ, οι οποίοι μετά τις 6 το απόγευμα της Τρίτης πρόκειται να ενισχυθούν στα 9 μποφόρ.

Στο δυτικό Κρητικό πέλαγος, δηλαδή από τις Γούβες ως την Κίσαμο, σύμφωνα με ενημέρωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί - νοτιοανατολικοί εντάσεως 7-8 μποφόρ, οι οποίοι από τις 6 μ.μ. μετατρέπονται σε νοτιοδυτικούς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν εκδίδεται απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων από το Ηράκλειο ωστόσο ισχύει απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά. Συνεπώς όσοι ταξιδιώτες πρόκειται να ταξιδέψουν από τα λιμάνια της Κρήτης με προορισμό τον Πειραιά παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News