Direct: Κόκκινη κάρτα στους... θεριακλήδες

Κρήτη
Direct: Κόκκινη κάρτα στους... θεριακλήδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνικό ανομίας και μη τήρησης του νόμου

Ο αντικαπνιστικός νόμος βγαίνει από το συρτάρι και οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν ξεκινήσει ελέγχους για τον εντοπισμό παραβατών και την βεβαίωση των σχετικών παραβάσεων.

Η εντολή του Υπουργείου Υγείας ήταν σαφής και δεν χωρά παρερμηνείες. ΕΛΑΣ, Δημοτική Αστυνομία, Διευθύνσεις Υγείας και Λιμενικό πρέπει να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους προκειμένου να μπει φρένο στο σκηνικό ανομίας και μη τήρησης του σχετικού νόμου.

Στο Ηράκλειο οι πρώτοι έλεγχοι ξεκίνησαν και μάλιστα βεβαιώθηκαν και τα πρώτα πρόστιμα τα οποία κυμαίνονται από 50 έως και τις 10.000 ευρώ!

Την ίδια ώρα έντονες είναι οι αντιδράσεις στις τάξεις των επαγγελματιών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι καθαρά ένας νόμος εισπρακτικού χαρακτήρα με την πολιτεία να καλεί τους επιχειρηματίες να παίζουν το ρόλο του αστυνόμου. Σε περίπτωση μάλιστα υποτροπής προβλέπεται η ανάκληση της άδειας λειτουργίας ακόμα και οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση.

Παράλληλα οι αντικαπνιστές ζητούν ακόμα περισσότερους ελέγχους και ακόμα πιο αυστηρά πρόστιμα προκειμένου και η Ελλάδα να ακολουθήσει και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Η εκπομπή Direct ανοίγει το φάκελο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου σε επίπεδο Κρήτης και φέρνει στο προσκήνιο, προβληματισμούς. αντιρρήσεις, ενδοιασμούς αλλά και λεπτομέρειες του όλου σχεδιασμού.

Στο πλατό της εκπομπής:

Μαρίνος Παττακός, Πολιτικός Προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου

Μαρία Αντωνακάκη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου

Direct με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο την Τετάρτη στις 21:45 στην ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News