Η «μόδα» του Airbnb στην Κρήτη

Κρήτη
Η «μόδα» του Airbnb στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα τα νεότερα της αγοράς αναφορικά με το AIRBNB

Η καρδιά του AIRBNB χτυπάει στην Κρήτη και ιδιοκτήτες ακινήτων βλέπουν το εισόδημά τους να αυξάνεται μέσα από τη μόδα των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Το μεγαλύτερο πλήθος αγγελιών παρατηρείται στην Κρήτη καθώς περισσότερα από 12.000 ακίνητα διατέθηκαν προς ενοικίαση. Η τάση αυτή έχει ως αποτέλεσμα από τη μία την αύξηση στις τιμές των ενοικίων και από την άλλη οι επίδοξοι ενοικιαστές βρίσκουν το ακίνητο που θέλουν με... τα κιάλια. Το AIRBNB πλέον δεν είναι μόνο μία μόδα του καλοκαιριού αλλά και του χειμώνα.

Την ίδια ώρα στελέχη της κτηματαγοράς επισημαίνουν ότι η προσφορά έχει υπερκαλύψει τη ζήτηση και δεν σιγά σιγά ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στρέφονται στην παραδοσιακή μορφή ενοικίασης. Παράλληλα έχει ξεκινήσει και μία μεγάλη συζήτηση αναφορικά με τις φορολογικές υποχρεώσεις που απορρέουν μέσα από αυτή την διαδικασία με τα πρόστιμα μάλιστα για όσους φοροδιαφεύγουν να είναι υψηλά.

Η εκπομπή Direct φέρνει στο προσκήνιο τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το airbnb και συγκεκριμένα τα φορολογικά δεδομένα που προκύπτουν. Τα θετικά και τα αρνητικά της συγκεκριμένης τάσης. Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 21:45 στην ΚΡΗΤΗ TV με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στο πλατό της εκπομπής:

Νίκος Χαλκιαδάκης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου

Κώστας Αράπογλου, Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ηρακλείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News