Δίκη Λεμπιδάκη: Η άκαρπη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Σφακιά & η παρακολούθηση στη μάντρα

Κρήτη
Δίκη Λεμπιδάκη: Η άκαρπη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Σφακιά & η παρακολούθηση στη μάντρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες

Με την κατάθεση των δύο τελευταίων μαρτύρων του κατηγορητηρίου διεξήχθη σήμερα η πέμπτη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ειδικότερα, κατέθεσαν δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση.

Ο άνδρας της ΕΛ.ΑΣ. που κατέθεσε σήμερα πρώτος ενώπιον της Έδρας, αναφέρθηκε στην επιχείρηση στην οποία προέβη η Αστυνομία σε σπίτι στο Βρασκά Σφακίων, στις αρχές Αυγούστου του 2017.

Ο αστυνομικός της Ασφάλειας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θεωρείτο από τις Αρχές ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κρατείτο στην εν λόγω οικία. Ωστόσο, η αστυνομική έφοδος που έγινε στο σπίτι στο Βρασκά στις 6 Αυγούστου, απέβη άκαρπη καθώς δεν εντοπίστηκε ο απαχθείς επιχειρηματίας.

Ο εν λόγω μάρτυρας του κατηγορητηρίου είπε ακόμη ότι συμμετείχε σε επιχείρηση παρακολούθησης του 23χρονου κατηγορούμενου από τα Σφακιά, ο οποίος συναντήθηκε διαδοχικά, στις 7 Αυγούστου, σε δύο διαφορετικά χωριά του νομού Ρεθύμνου με τον 47χρονο Ρεθυμνιώτη (σ.σ. τον κατηγορούμενο που ο Λεμπιδάκης αποκαλούσε «παππού») και τον 46χρονο -επίσης- Ρεθυμνιώτη που φέρεται ως ένας από τους «εγκεφάλους» της υπόθεσης.

Εξάλλου, ο αστυνομικός μίλησε και για την παρακολούθηση που γινόταν στη μάντρα αυτοκινήτων, στο Ρέθυμνο, τα τρία τελευταία 24ωρα πριν την απελευθέρωση του Λεμπιδάκη, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου του 2017.

Μετά τις καταθέσεις των δύο αστυνομικών, η δίκη συνεχίστηκε με την ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας με καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Κατά πάσα πιθανότητα, η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News