«Κατέβασε ρολά» η Εκπαίδευση - Στους δρόμους καθηγητές και δάσκαλοι

Κρήτη
«Κατέβασε ρολά» η Εκπαίδευση - Στους δρόμους καθηγητές και δάσκαλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βγαίνουν στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί για το νέο σύστημα διορισμών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν στο νέο σύστημα διορισμών, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, οι εκπαιδευτικοί της χώρας.

Ειδικότερα, η ΟΛΜΕ εξήγγειλε για  σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1 το μεσημέρι, συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή, με αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό από κοινού με τη ΔΟΕ

Θα ακολουθήσει επανεκτίμηση της κατάστασης από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, μετά την κινητοποίηση.

Σήμερα  επίσης θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία της ΔΟΕ, με προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας από την ΟΛΜΕ και αντίστοιχες τρίωρες στάσεις από τις ΕΛΜΕ της χώρας. Η τρίωρη στάση της ΟΛΜΕ προκηρύσσεται για τον πρωινό κύκλο από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και για τον απογευματινό κύκλο και τα εσπερινά σχολεία τις τρεις πρώτες ώρες του προγράμματος.

Στην Κρήτη

- Στο Ηράκλειο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” αποφάσισε τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ παράλληλα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από το Ηράκλειο θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΔΟΕ. Την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας.

- Στο Ρέθυμνο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, μαζί με την αντίστοιχη στάση που κήρυξε η ΟΛΜΕ, καλώντας παράλληλα την ίδια μέρα τους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και μόνιμους, σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου.

- Στα Χανιά, η τοπική ΕΛΜΕ αποφάσισε την προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας και απεργιακό ραντεβού στις 11 αύριο το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Θα ακολουθήσει πορεία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News