default-image

Προβλήματα και στα λιμάνια λόγω του καιρού

Κρήτη
Προβλήματα και στα λιμάνια λόγω του καιρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιες περιοχές παραμένουν δεμένα τα πλοία

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη την χώρα έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν και προβλήματα  στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, κυρίως λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και φθάνουν κατα τόπους τα 8 με 9 μποφόρ. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για το Μαρμάρι.

Από το Λαύριο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για την Κέα, ενώ κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αρκίτσα-Αιδηψός,Καβάλα-Πρίνου Θάσου, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν υφισταται απαγορεύτικου για τα πλοία που είναι δεμένα στα λιμάνια της Κρήτης καθώς οι άνεμοι που πνέουν στα πελάγη ειναι δυτικής διευθύνσεως 5-6μποφόρ.

Απο το λιμεναρχείο γίνεται σαφές ότι οι επιβάτες πρέπει να ενημερώνονται από το μεσημέρι και μετά για την αναχώρηση των πλοίων καθώς στην διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν και νεα ενημερωτικά δελτία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News