Χριστούγεννα με «καλοκαίρι» στην Κρήτη – Πότε χαλάει ξανά ο καιρός

Κρήτη
Χριστούγεννα με «καλοκαίρι» στην Κρήτη – Πότε χαλάει ξανά ο καιρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ράλι ανόδου επιδίδεται το θερμόμετρο στην Κρήτη

Με καλό καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στην Κρήτη ευνοώντας τις μετακινήσεις των εκδρομέων και τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Από το βράδυ των Χριστουγέννων ωστόσο το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει κι ένα βόρειο ρεύμα θα επηρεάσει το νησί μας προκαλώντας ενίσχυση των ανέμων, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Παράλληλα με τις βροχές προβλέπεται περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων, η ένταση των οποίων θα φτάσει στα πελάγη τα 7 μποφόρ χωρίς ωστόσο να επηρεάσει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η επομένη των Χριστουγέννων θα ξημερώσει με βροχές οι οποίες μάλιστα κατά τόπους θα είναι έντονες.

Το φόντο θα διατηρηθεί χειμερινό στην Κρήτη με τους βόρειους ανέμους να ρίχνουν αισθητά τη θερμοκρασία που δεν θα ξεπερνά στις πεδινές περιοχές τους 10 βαθμούς Κελσίου. Όσοι βρεθούν σε ορεινές περιοχές με μεγάλο υψόμετρο θα απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο.

Ο πιο ζεστός νομός της Κρήτης μοιάζει να είναι το Ηράκλειο τις εορταστικές αυτές ημέρες. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η θερμοκρασία την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου θα φτάσει τους 17 βαθμούς, την Δευτέρα 26 στους 19 βαθμούς Κελσίου ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα θυμίζει… Πάσχα με τον υδράργυρο να δείχνει 20 βαθμούς. Ραγδαία θα είναι ωστόσο η επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου αφού το θερμόμετρο θα σημειώσει πτώση κατά 10 βαθμούς και φαίνεται να μένει σταθερά σε αυτή τη θερμοκρασία μέχρι και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Άγιος Νικόλαος

Στους 20 βαθμούς Κελσίου θα «σκαρφαλώσει» το θερμόμετρο ανήμερα των Χριστουγέννων στον Άγιο Νικόλαο. Ωστόσο η καλοκαιρία δε φαίνεται να διαρκεί αφού ήδη από την επομένη, την Τετάρτη 26, το κρύο θα κάνει αισθητή την παρουσία του με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 13 βαθμούς.

Καλοκαιρινό το σκηνικό και στα δυτικά της Κρήτης με τη θερμοκρασία την Κυριακή 23 και την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου να φτάνει ως και τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων φαίνεται να ζεσταίνει λίγο ακόμη το κλίμα με το θερμόμετρο να δείχνει μέχρι και 18 βαθμούς Κελσίου. Από την Τετάρτη 26 η ψύχρα κατακλύζει το νομό με το θερμόμετρο να πέφτει σταδιακά και την Πέμπτη 27 θα δείχνει σταθερά κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου

Στους 15 – 16 βαθμούς θα κυμανθεί η θερμοκρασία στο Ρέθυμνο την Κυριακή 24 και την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου. Ανήμερα των Χριστουγέννων φαίνεται, σύμφωνα με τις προγνώσεις, να ανεβαίνει στους 18 βαθμούς για να πέσει γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου από την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου.

Για αναλυτικές μετεωρολογικές προβλέψεις μπορείτε να ενημερώνεστε 24/7 πατώντας εδώ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News