default-image

Σε ετοιμότητα τα Χανιά λόγω επιδείνωσης του καιρού - Έρχεται κακοκαιρία

Κρήτη
Σε ετοιμότητα τα Χανιά λόγω επιδείνωσης του καιρού - Έρχεται κακοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜ

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας τέθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, καθώς, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από σήμερα το βράδυ προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

 Σε ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, κατόπιν ενημέρωσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την πιθανή εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

 Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας αναμένεται να είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τα χιόνια στα ορεινά ενώ στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Σήμερα Παρασκευή

Προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματά της. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στην Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας που κατά τόπους θα ενταθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς (1000-1200 μέτρα στα βόρεια και και 1200-1500 μέτρα στα νότια).

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι θυελλώδεις ανατολικοί-νοτιοανατολικοί έντασης 7-8 μποφόρ.

 – Το Σάββατο

Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News