Τέσσερις ιστορίες που θα μας συγκλονίσουν, σε «Ώρα Αιχμής»

Κρήτη
Τέσσερις ιστορίες που θα μας συγκλονίσουν, σε «Ώρα Αιχμής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επίκεντρο το ζήτημα της εγκεφαλικής αναπηρίας, του αυτισμού και του συνδρόμου down

Γεννήθηκαν με εγκεφαλική αναπηρία, αυτισμό και σύνδρομο down.

Ζουν στην Κρήτη του 2018 και διεκδικούν το αυτονόητο που όμως δεν είναι και δεδομένο.

Γονείς και άνθρωποι με εγκεφαλική αναπηρία ενώνουν δυνάμεις και μιλούν για τη δική τους καθημερινότητα, την απαξίωση της πολιτείας, τις ρατσιστικές αντιδράσεις και το bullying.

Μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για ένα κοινωνικό πρόβλημα που αποτελεί ταμπού ακόμα και σήμερα για την κοινωνία της Κρήτης.

Ποια είναι η αντίδραση των γονέων στην Κρήτη όταν μαθαίνουν ότι το μωρό που θα φέρουν στον κόσμο έχει μορφές εγκεφαλικής αναπηρίας, σύνδρομο down ή αυτισμό;

4 προσωπικές ιστορίες που θα συγκλονίσουν, αλλά θα στείλουν και ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλες τις οικογένειες που ζουν παρόμοιες καταστάσεις.

Ειδικοί επιστήμονες, αλλά και στελέχη της εκπαίδευσης μαζί με διαφορετικούς αλλά σημαντικούς ανθρώπους μιλούν για πρώτη φορά για ένα κοινωνικό ζήτημα που δύσκολα τίθεται στο τραπέζι μιας τηλεοπτικής συζήτησης.

Απόψε σε «Ώρα Αιχμής» κάνουμε την υπέρβαση και μιλάμε χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο με σημείο αναφοράς τέσσερις γενναίους ανθρώπους που μοιράζονται μαζί μας τις δικές τους ιστορίες κάτι έχουν να μας πουν… Εμείς θα τους ακούσουμε;

«Ώρα Αιχμής», απόψε στις 22:00 με το Μάνο Δασκαλάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News