default-image

Δίκη Κατσούλη: Σήμερα η απολογία των κατηγορουμένων

Κρήτη
Δίκη Κατσούλη: Σήμερα η απολογία των κατηγορουμένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την επίμαχη υπόθεση κατέθεσε ο πρόεδρος του Εθνικού Πειραιώς, ο οποίος την άγρια επίθεση που δέχτηκε ο Κατσούλης

Έφτασε σήμερα η ώρα των απολογιών για τους τέσσερις άνδρες που κάθονται στο εδώλιο, στη δίκη - σε δεύτερο βαθμό - για την πολύκροτη υπόθεση του αδικοχαμένου φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς Κώστα Κατσούλη. Μετά την προχθεσινή διακοπή της συνεδρίασης, η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι συνολικά τέσσερις άνδρες. Ωστόσο, μόνο οι 3 εξ αυτών κατηγορούνται για «σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη» σε βάρος του αείμνηστου Κατσούλη. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 36, 30 και 28 ετών. Ο 36χρονος έχει καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε κάθειρξη 16 ετών, ενώ ο 30χρονος σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου. Εντούτοις, μετά τη δίκη, η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης είχε ασκήσει έφεση κατά της απαλλακτικής για τον 28χρονο απόφασης. Έτσι, ο νεαρός φίλαθλος του Ηροδότου δικάζεται - όπως και πρωτόδικα - για τον τραυματισμό του Κώστα Κατσούλη.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος είναι ένας 38χρονος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 4 ετών. Ωστόσο, ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου φιλάθλου του Εθνικού, αλλά και για την πράξη της συμπλοκής. Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αθωώσει τον 38χρονο για τη «σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη» σε βάρος του Κατσούλη.

Σημειώνεται ότι κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για την επίμαχη υπόθεση κατέθεσε ο πρόεδρος του Εθνικού Πειραιώς, ο οποίος αναφέρθηκε στην άγρια επίθεση που δέχτηκε ο Κατσούλης, ο οποίος μάταια προσπαθούσε να αντιδράσει στα χτυπήματα που δεχόταν.

Εκτός των άλλων, προχθές Τετάρτη κατέθεσαν στο δικαστήριο και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος. Πρόκειται για φιλάθλους του Εθνικού, οι οποίοι βρίσκονταν στην ίδια κερκίδα με τον αδικοχαμένο Κατσούλη, στην επίμαχη ποδοσφαιρική αναμέτρηση, τον Σεπτέμβριο του 2014. Εξάλλου, προχθές κατέθεσαν ακόμη ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου είχε εισαχθεί ο Κώστας Κατσούλης, πριν διακομιστεί εσπευσμένα αεροπορικώς στην Αθήνα, καθώς κι ένας ιατροδικαστής.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχαν εξεταστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο οι γονείς του αδικοχαμένου φιλάθλου, αλλά και ο αδερφός του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News