Κινούμενες βόμβες στους δρόμους της Κρήτης τα παλιά & ασυντήρητα οχήματα

Κρήτη
Κινούμενες βόμβες στους δρόμους της Κρήτης τα παλιά & ασυντήρητα οχήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονα προβληματίζουν τα απανωτά περιστατικά ΙΧ αυτοκινήτων που τυλίγονται στις φλόγες εν κινήσει, φέρνοντας στην επιφάνεια την κακή κατάσταση των οχημάτων που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες στο εθνικό οδικό δίκτυο, δύο αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ευτυχώς οι οδηγοί κατάφεραν να βγουν από τα οχήματά τους, ωστόσο τα παλιά ΙΧ καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Κι αν σε αυτές τις περιπτώσεις ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός ή κάποια σύγκρουση, κανείς δεν αποκλείει ότι ένα τέτοιο περιστατικό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο όχι μόνο για τον οδηγό του αλλά και τους υπόλοιπους οδηγούς που κινούνται στους δρόμους.

Τα περιστατικά αυτοκινήτων που μένουν στη μέση του δρόμου, που τυλίγονται στις φλόγες, που αφήνουν στη μέση του πουθενά τους οδηγούς έχουν πολλαπλασιαστεί και με δεδομένη την γήρανση του στόλου των οχημάτων που κινούνται στο διαδίκτυο, η οικονομική στενότητα που επιβάλλει πλημμελή συντήρηση, μετατρέπεται σε άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια όλων των οδηγών και επιβατών.

Ιδιοκτήτες οχημάτων όπως λένε οι επαγγελματίες του χώρου, επιχειρούν προκειμένου να μειώσουν τα κόστη ακόμη και μόνοι τους να επισκευάσουν τα οχήματά τους. Άλλοι αναμένουν το αυτοκίνητο τους να καταρρεύσει προκειμένου να το φροντίσουν.

Σημάδια μιας απίστευτης λογικής όπως διευκρινίζουν που γεννά προβληματισμό, εξηγώντας σε μεγάλο βαθμό γιατί σημειώνονται μια σειρά από ανεξήγητα ατυχήματα στους δρόμους και της Κρήτης.

Όπως εξήγησαν επαγγελματίες που έχουν σχέση με το χώρο του αυτοκινήτου η συντήρηση των οχημάτων κρίνεται επιβεβλημένη, ενώ προτιμότερη θεωρούν ότι είναι η προσωρινή ακινητοποίηση των αυτοκινήτων όταν αυτά δεν μπορούν να συντηρηθούν αποτελεί πιο ασφαλή και οικονομική επιλογή, σε αντίθεση με τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος που θα κόστιζε περισσότερο όχι μόνο σε υλικές καταστροφές αλλά κυρίως σε βλάβες που δεν μετρούνται σε χρήμα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News