Είχαν κάνει… επάγγελμα την πλαστογραφία - Αμέτρητες συλλήψεις στα αεροδρόμια της Κρήτης

Κρήτη
Είχαν κάνει… επάγγελμα την πλαστογραφία - Αμέτρητες συλλήψεις στα αεροδρόμια της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 70 άτομα οδηγήθηκαν στα κρατητήρια κατηγορούμενα για πλαστογραφία

Στη… σύλληψη οδηγήθηκαν 3 άνδρες, αφότου προσπάθησαν να βοηθήσουν άλλους 2 να φύγουν από τη χώρα.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, οι 3 άνδρες, ηλικίας 44 και 36 ετών - οι άλλοι δύο, αλλοδαπής καταγωγής, συνελήφθησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφία.

Επιπλέον, συνελήφθησαν ακόμα δύο αλλοδαποί, ένας 23χρονος και μία 28χρονη, για πλαστογραφία πιστοποιητικών, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για Γερμανία και Ιταλία.

Ειδικότερα, ο 44χρονος με τον 36χρονο συνοδεύοντας τον 23χρονο επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Ινδίας προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδο του από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία.

Επιπλέον, σε ακόμα μια περίπτωση, ο 36χρονος συνοδεύοντας την 28χρονη με το ανήλικο τέκνο της, παρουσιάζοντας τους ως οικογένεια του, επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γερμανίας.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι ο 36χρονος προμήθευσε τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην 28χρονη με σκοπό να αναχωρήσουν από τη χώρα για Γερμανία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

63 αλλοδαποί προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα, από αεροδρόμια της Κρήτης

Την ίδια ώρα, τα περιστατικά πλαστογραφίας πιστοποιητικών στα αεροδρόμια της Κρήτης, ολοένα και αυξάνονται.

Συνολικά, συνελήφθησαν 63 αλλοδαποί και ειδικότερα 40 άνδρες, 21 γυναίκες και 2 ανήλικοι, για πλαστογραφία πιστοποιητικών στους Αερολιμένες Ηρακλείου, Χανίων και Σητείας. Οι παραπάνω άνθρωποι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία και Ολλανδία.

Οι 63 συλληφθέντες «πιάστηκαν» από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», στο Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» και στο Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Β. Κορνάρος».

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένων Ηρακλείου και Χανίων και του Αστυνομικού Σταθμού Σητείας, οι παραπάνω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Δανία, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Βελγίου, Πορτογαλίας, Ιράκ, Λεττονίας, Σουηδίας, Αλβανίας, Αργεντινής, Ερυθραίας Πακιστάν, Σλοβακίας, Τσεχίας και Αυστρίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία και Ολλανδία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, Χανίων και Λασιθίου αντίστοιχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News