Κρίσιμες ώρες για τον ρακοσυλλέκτη που βρέθηκε αιμόφυρτος στην εθνική

Κρήτη
Κρίσιμες ώρες για τον ρακοσυλλέκτη που βρέθηκε αιμόφυρτος στην εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίνει μάχη για τη ζωή του ο ηλικιωμένος που διασωληνώθηκε και μπήκε χειρουργείο.

Μάχη για τη ζωή του δίνει τις τελευταίες ώρες, ο 78χρονος ρακοσυλλέκτης, που νωρίς το πρωί της Δευτέρας, τραυματίστηκε βαρύτατα, πιθανότατα από διερχόμενο όχημα και ενώ βρισκόταν επί της εθνικής οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου στην είσοδο για κόμβο Γιοφύρου.

«Έχει ήδη εισαχθεί στο χειρουργείο του ΠΑΓΝΗ όπου και υποβάλλεται σε επέμβαση αφού φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», ανέφερε νωρίτερα ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ο κ. Φανουργιάκης ότι «μόλις ο τραυματίας έφθασε στο ΤΕΠ, διασωληνώθηκε και μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο, μπήκε στο χειρουργείο».

Ο ίδιος τόνισε πως το χειρουργείο «ολοκληρώθηκε και αντιμετωπίστηκαν τα τραύματα που φέρει στο κεφάλι. Επίσης, αντιμετωπίστηκαν και κάποια βαριά ορθοπεδικά τραύματα.».

Σύμφωνα με τον κ. Φανουργιάκη, στη συνέχεια ο 78χρονος ρακοσυλλέκτης μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου και βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, καθώς η κατάστασή του είναι βαριά και κρίσιμη.    

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ρακοσυλλέκτης, γνωστός με το παρατσούκλι «Κοτζάμπασης » και η μορφή του είναι οικεία σε αρκετούς Ηρακλειώτες. Είναι χαρακτηριστικές άλλωστε και οι φωτογραφίες από το σημείο του ατυχήματος όπου διακρίνεται τόσο το μπουφάν που ο ίδιος φορούσε αλλά και η σακούλα με κάποια αντικείμενα που ο ίδιος είχε μαζί του.

Το χρονικό του ατυχήματος

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8.30 το πρωί και τα πρώτα στοιχεία ανέφεραν για άνθρωπο που βρισκόταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, πιθανότατα λόγω παράσυρσης

Ενημερώθηκε άμεσα κλιμάκιο με γιατρό του ΕΚΑΒ και σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, ο άνθρωπος δεν είχε τις αισθήσεις του και αιμορραγούσε.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ με τον γιατρό, με το που έφθασαν, έκαναν αμέσως ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και σε ελάχιστα λεπτά μετέφεραν το συγκεκριμένο άτομο στο ΠΑΓΝΗ

Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι έχει διοασωληνωθεί, πρόκειται για ρακοσυλλέκτη του Ηρακλείου και εξαιτίας του τροχαίου φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με την κατάσταση της υγείας του σε πρώτη φάση να κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News