Σαββατοκύριακο με μελτέμια και υψηλές θερμοκρασίες

Κρήτη
Σαββατοκύριακο με μελτέμια και υψηλές θερμοκρασίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά στοιχεία για τις περιοχές που θα "χτυπήσει" η μανία των ανέμων.

Προσοχή στους ανέμους και στα μελτέμια πρέπει να δώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κρήτης αυτό το σαββατοκύριακο.

Αν και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 38°C, σύννεφα, που σε καμία περίπτωση δε θυμίζουν μέσα Αυγούστου, έχουν κάνει ήδη από χθες την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της Κρήτης, με τον καιρό το σαββατοκύριακο να είναι αίθριος - σε γενικές γραμμές - με τοπικές μόνο νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Ωστόσο, μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν οι Κρητικοί στους ανέμους, οι οποίοι θα πνέουν, περίπου, στα 5 μποφόρ.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα Σάββατο ο καιρός στην Κρήτη θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιο θα είναι το καιρικό σκηνικό και αύριο Κυριακή στην Κρήτη. Ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ιδιαίτερη προσοχή στους ανέμους αυτό το σαββατοκύριακο πρέπει να δοθεί στις παρακάτω περιοχές:

Άγιος Νικόλαος, Αμάρι, Άνω Βιάννος, Ανώγεια, Ζάκρος, Κάνδανος, Ιεράπετρα, Κρουσώνας, Μάλια, Νεάπολη, Παλαιόχωρα, Πρέβελη, Ρέθυμνο, Σητεία, Σπήλι, Σταυράκια, Σφακιά και Τυμπάκι.

Την ίδια ώρα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες το σαββατοκύριακο θα σημειωθούν στις εξής περιοχές:

Γέργερη 33-34°C, Ζαρός 35-36°C, Ιεράπετρα 34-35°C, Λέντας 37-38°C, Μοίρες 35-36°C, Παλαιόχωρα 33°C, Σφακιά 33°C και Τυμπάκι 34-35°C.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News