default-image

«Σκωτσέζικο ντους» από τον καιρό... Νέο δελτίο επιδείνωσης - Τι θα συμβεί στην Κρήτη

Κρήτη
«Σκωτσέζικο ντους» από τον καιρό... Νέο δελτίο επιδείνωσης - Τι θα συμβεί στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – Nέο κύμα κακοκαιρίας.

Από το κρύο στην... ζέστη και πάλι στο... κρύο. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος τις διαθέσεις του καιρού, διανύοντας αισίως και το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η χώρα θα βρεθεί ξανά σε κλοιό κακοκαιρίας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους θα σαρώσουν από το Σάββατο πολλές περιοχές.

Η Κρήτη πάντως φαίνεται σε πρώτη φάση να μην επηρεάζεται από τα έντονα και ασυνήθιστα για την εποχή καιρικά φαινόμενα, που μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζουν.

Οι θερμοκρασίες  του διημέρου που έρχεται , στο νησί θα κυμαίνονται γύρω στους 30 βαθμούς κελσίου με έντονα διαστήματα νεφώσεων αλλά και σποραδικές βροχές.

Πιο αναλυτικά στο Ηράκλειο, αναμένεται σχετικά αίθριο Σαββατοκύριακο με την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς Κελσίου με ηλιοφάνεια και διαστήματα νεφώσεων.

Συννεφιά θα επικρατήσει στα Χανιά με την θερμοκρασία στους 27 βαθμούς κελσίου και πιθανότητα βροχής την Κυριακή από το μεσημέρι και μετά.

Kαι στο Ρέθυμνο αναμένονται νεφώσεις με την θερμοκρασία γύρω στους 26 βαθμούς κελσίου και πιθανότητα βροχής την Κυριακή, από το βράδυ και μετά

Αντιθέτως στον Άγιο Νικόλαο, ο καιρός αναμένεται αίθριος με τον υδράργυρο μάλιστα να σκαρφαλώνει την Κυριακή στους 30 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο επιδείνωσης του καιρού τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν»:

Το Σάββατο (23/06) τις προμεσημβρινές ώρες τα βορειότερα νησιά του Ιονίου, το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο, τη δυτική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, από το μεσημέρι την κεντρική Μακεδονία από το βράδυ την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Την Κυριακή (24/06) τα φαινόμενα θα πλήξουν το πρωί τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, το απόγευμα κυρίως τα ηπειρωτικά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Τη Δευτέρα (25/06) τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Την Τρίτη (26/06) τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ είναι για σήμερα, Παρασκευή, το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Ενημερωθείται εδώ αναλυτικά για τα προγνωστικά μοντέλα του καιρού. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News